A Zsolna elleni hazai győzelemmel és a Nyitra elleni idegenbeli vereséggel a háta mögött készül szombat esti mérkőzésére a DAC, melyen a Sároseperjes (Tatran Presov) csapatát fogadják a MOL Arénában.

 

Habár múlt hétvégén a válogatott-mérkőzések miatt szünetelt a Fortuna Liga, a sárga-kékek nem pihentek, ugyanis a magyarországi Diósgyőrrel játszottak zártkapus barátságos mérkőzést, melyen 2:1-re alulmaradtak.

 

Ettől függetlenül a héten újabb játékos érkezett a dunaszerdahelyiek gárdájához. Musefiu Olasunkanmi Ashiru személyében egy 23 éves támadóra tettek szert, aki az őszi idény végéig erősíti a Rossi-legénységet. A fiatal nigériai játékos a cseh Brnotól érkezik kölcsönbe.

 

 hirdetes_810x300  

DAC vs. Tatran

 

A ma (szombaton) születésnapos Marco Rossi (53) a Sároseperjes elleni mérkőzés előtt nyilatkozott az ellenfélről. Többek között arra is felhívta a figyelmet, hogy

 

„A Sároseperjes veszélyes idegenben, ezért nagyon figyelnünk kell az ellentámadásokra.”

 

 

A Zsolna ellen parádézó Kalmár Zsolt leginkább a Tatran gyors játékosaira és stabil védelmére összpontosít. Az fcdac.sk-nak adott interjújában így fogalmaz:

 

„Az ellenfél főként kontrákra játszik, gyors játékosai vannak. Stabil védelmük van, amit nehéz feltörni. Sok kreativitásra és rövidpasszos játékra lesz szükségünk – ezen dolgozunk egész héten. Reméljük, hogy megtaláljuk a rést és az elején sikerül betalálni, ezzel könnyebbé téve a mérkőzést. Bízom benne, hogy otthon tartjuk a három pontot. Ehhez szurkolóink segítségére is szükség lesz. Kérem, hogy az elejétől kezdve buzdítsanak minket, és hajszoljanak bele a győzelembe. Ez nagyon fontos lesz, akárcsak a Zsolna ellen volt. A szurkolók plusz motivációt jelentenek a számunkra, és remélem, hogy ugyanolyan hangzavar lesz, mint a bajnokcsapat ellen volt”

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:

 

2012.03.27 – DAC-Sároseperjes 0:0, 1242 néző

2012.05.05 – Sároseperjes-DAC 4:0, gólszerzők: Katona 2, Štetina, Papaj, 1350 néző

2016.09.24 – Sároseperjes-DAC 0:3, gólszerzők: Štepanovský, Kwin, Szarka, 1390 néző

2017.02.25 – DAC-Sároseperjes 5:0, gólszerzők: Pačinda 2, Sarr, Vida, Šafranko, 4532 néző

2017.05.19 – Sároseperjes-DAC 1:1, gólszerzők: Streňo – Šafranko, 312 néző

 

A 2017/18-as idény első 6 fordulója után a DAC 11 ponttal a 4. helyet foglalja el a tabellán, míg a Sároseperjes 7 ponttal a nyolcadik.

 

A Fortuna Liga 7. fordulója:

 

Szombat, 2017. szeptember 9., 17:00: Trenčín-Slovan, 19:00: DAC-Prešov, Ružomberok-Michalovce, Podbrezová-Žilina, Senica-Zlaté Moravce

Vasárnap, 2017. szeptember 10., 19:00: Trnava-Nitra

 

5 és fél millió eurót ér a DAC játékoskerete

 

Miután lezárult a nyári átigazolási idény, érdemes ránézni, hogy mennyit kóstál a DAC játékoskerete. A transfermarkt-nak köszönhetően könnyen összeszámolható, hogy a sárga-kékek összértéke mintegy 5,53 millió eurót tesz ki.

 

adatok – sportolunk.sk, táblázat – Körkép.sk

 

adatok – sportolunk.sk, táblázat – Körkép.sk

 

adatok – sportolunk.sk, táblázat – Körkép.sk

 

adatok – sportolunk.sk, táblázat – Körkép.sk

 

Egy perces néma csönd és szimbolikus mécsesgyújtás a mérkőzés előtt

 

Az YBS DAC fanklub és a mérkőzés szervezői több fórumon is felhívták a szurkolók figyelmét a nyár végén, tragikus körülmények között elhunyt 11 éves DAC-szurkoló, Édes Janika emlékére és tiszteletére tervezett megemlékezésre.

 

Kérjük a nézőket, hogy az egyperces néma megemlékezés során a mécseseket a mobiltelefonok fényével helyettesítő koreográfiával állítsanak emléket fiatal szurkolónknak.

 

Lassan elkészül az új főtribün

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Főoldal

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!