Vasárnap este ismét pályára lép a DAC, ezúttal Kelet-Szlovákiában, az MFK Zemplín Nagymihály otthonában. Habár a csapat szombaton még itthon edzett, délután már elindultak ellenfelükhöz.

 

Mozgalmas hét van a keret és szurkolói mögött, hiszen nem csak a hétvégén, hanem hétközben is pályára léptek. Szerencsére mindkét mérkőzés 3-3 pontot hozott, ettől függetlenül a játék képével sokan elégedetlenek voltak. Míg Aranyosmaróton a sírból (2:1-ről) sikerült visszahozni a meccset és megfordítani az állást, a sereghajtó Szenice ellen az utolsó percekben kiizzadt gól hozta meg a sikert.

 

Láthatóan Marco Rossi is feszült, jobb lenne nem a mérkőzés végéig várni a döntő gólokra. Ugyanakkor míg az edző a szurkolóknak rótta fel a meccs közbeni negatív ovációt („k.rva gyenge”), addig a szlovák Sport napilap egyik szerkesztője Rossit kritizálta főleg a mérkőzés utáni viselkedése miatt.

 

 hirdetes_300x300  

Élesen kritizálta Marco Rossit a Šport napilap szerkesztője: Nem így viselkedik egy profi

 

Felérni a dobogó harmadik fokára

 

9 forduló után a DAC a tabella negyedik helyén áll, míg a Nagymihály 10 ponttal a nyolcadik. A Fortuna Liga 10. fordulójában már csak 3 találkozó eredményei nem ismertek – ma este mérkőzik a Zsolna a Slovannal valamint a Sároseperjes otthonában fogadja a trencsénieket. A tabella élén jelenleg a nagyszombatiak állnak 24 ponttal (10 mérkőzés után), őket követi a Slovan 21 ponttal, majd a szombaton a rózsahegyiekkel 0:0-s döntetlent játszó Nyitra 20 ponttal.

 

forrás: fortunaliga.sk/reprofoto

 

Ennek fényében a DAC mai esetleges győzelme a tabella harmadik helyére hozná fel a sárga-kékeket.

 

A Nagymihály-DAC mérkőzésre nevezett dunaszerdahelyi játékosok:

 

Macej, Száraz – Huk, Koštrna, Zsivkovics, Davis, Šatka, Blackman, Ljubičić, Pačinda, Ľupták, Vida, Simon, Kalmár, Čmelík, Kontár Ashiru, Divković és Malec.

 

Érdekesség, hogy a DAC kapusa, Patrik Macej az idény előtt a zempléniektől érkezett Dunaszerdahelyre. Az fcdac.sk-nak nyilatkozva Macej elmondta, hogy

 

„Oda kell majd figyelnem, hogy a jó öltözőbe találjak be… Azt gondolom azonban, hogy a srácok akkor is kedvesen fogadnának, ha esetleg a hazaiba tévednék be. Nagymihály a szívemhez nőtt, hiszen ott kaptam meg a lehetőséget a pályafutásom újrakezdésére. Tehát a mérkőzés különleges lesz számomra, és már nagyon várom. Bízom benne, hogy három ponttal távozunk.”

 

Patrik Macej a DAC-Szenice találkozón, fotó: Körkép.sk

 

A sárga-kékek hálóőre beszélt az elmúlt két mérkőzésükről is:

 

„Örülök, hogy ilyen gyors tempóban követik egymást a mérkőzések, hiszen jobban szeretek meccselni, mint edzeni. Másrészt, a legutóbbi két találkozó a ViOn és a Szenice ellen pszichésen nehéz volt. Nem volt sok dolgom, ezért még inkább koncentráltnak kellett lennem. Végül még jobban elfáradtam, mint általában…”

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése a Fortuna Ligában:

2015.11.20. – DAC-Nagymihály 3:1, gólszerzők: Szarka 2, Pačinda 11m – Kunca, 3001 néző

2016.04.19. – Nagymihály-DAC 1:1, gólszerzők: Hamuľak – Černák, 2285 néző

2016.08.20. – Nagymihály-DAC 1:0, gólszerző: Koscelník, 2475 néző

2016.11.26. – DAC-Nagymihály 2:1, gólszerzők: Sarr 11m, Vida – Grgič, 4630 néző

2017.04.22. – Nagymihály-DAC 1:2, gólszerzők: Kushta – Šafranko, Davis, 4288 néző (Dunaszerdahelyen játszották)

 

Változás a menetrendben

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a megyei választások miatt új időpontban rendezik meg a DAC-Slovan rangadót. Az eredetileg november 4-re tervezett találkozóra valószínűleg egy nappal korábban, november 3-án, pénteken kerülhet sor. A végleges döntést csütörtökön hozza meg a Ligás Klubok Uniója.

 

Változás: Valószínűleg egy nappal korábbra hozzák a DAC-Slovan rangadót

 

László Csaba: Hatalmas lépés előtt áll a dunaszerdahelyi futball 

 

A DAC egykori edzője, a szurkolók nagy kedvence, László Csaba a Heti Válasznak adott nagyinterjút, melyben korábbi csapatáról és annak szurkolóiról is nagyon szépen beszélt, Az alábbiakban szemléztünk:

 

László Csaba: Beteljesedett amire vágytam, határon átnyúlóan érezni a magyarok egységét

 

Körkép.sk/Komjáthy Lóránt, fcdac.sk

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!