Nem akar döntetlenre játszani a svájci labdarúgó-válogatott a magyarok elleni, szombati világbajnoki selejtezőmérkőzésen Vladimir Petkovic szövetségi kapitány szerint.

 

A szakvezető pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy éppen ezért a lehető legjobb tizenegyet fogja pályára küldeni Bázelben, azaz nem pihenteti azokat a játékosait, akik egy esetleges sárga lapos figyelmeztetéssel kihagynák kedden a csoportelsőségről döntő, portugálok elleni mérkőzést Lisszabonban.

 

„A magyarok tavaly kifejezetten jól játszottak ellenünk és egy hónapja a portugálok ellen is. A vártnál rosszabb eredmények ellenére jó csapatnak tartom a magyart”

 

– mondta Petkovic.

 

 hirdetes_810x300  
Bázel, 2017. október 6.
Vladimir Petkovic, a svájci labdarúgó-válogatott bosnyák származású svájci szövetségi kapitánya a Magyarország elleni világbajnoki labdarúgó selejtezõ mérkõzést megelõzõ sajtótájékoztatón a bázeli St. Jakob Park Stadionban 2017. október 6-án. A mérkõzést október 7-én este rendezik a Rajna-parti városban.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Xherdan Shaqiri úgy vélte, kemény meccsre számíthatnak, mert egy éve Budapesten is meggyűlt a bajuk a magyarokkal, akiket csak nehezen győztek le 3-2-re.

 

„Vannak jó futballisták ellenfelünknél, nem lesz egyszerű dolgunk, de az első perctől száz százalékot fogunk nyújtani”

 

– mondta a Stoke City középpályása, akit hiába faggattak a négy nap múlva esedékes lisszaboni találkozóról.

 

Yann Sommer kapus arról beszélt, hogy bár több hiányzója van a svájci együttesnek, de „elég mély a kerete”, így nem okoz gondot a pótlásuk.

 

„Most megmutathatjuk, hogy nem csupán 23 játékosunk van, bárkit bedobhatunk a mély vízbe”

 

– mondta a Borussia Mönchengladbach hálóőre.

 

A svájciak tájékoztatása szerint eddig 32 ezer jegy kelt el a találkozóra, de reményeik szerint szombaton megtelik a 37 500 szurkoló befogadására alkalmas St. Jakob Park.

 

A svájciak százszázalékos teljesítménnyel vezetik a selejtezőcsoportot, amelyben a magyarok nyolc forduló alatt tíz pontot gyűjtve a harmadik helyen állnak, de utóbbi együttes már nem léphet előrébb, így – ahogy 1986 óta mindig – biztosan lemarad a világbajnokságról.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!