Idei, utolsó előtti hazai mérkőzésére készül a DAC, melyen minden bizonnyal fordulatokkal teli összecsapásra számíthatunk. A Nyitra elleni párharc ugyanis nem csak 3 pont sorsát fogja eldönteni.

 

Rendkívül szoros a Fortuna Liga tabellájának első 6 csapata közti különbség. Habár a nagyszombatiaknak sikerült némileg elhúzniuk a többiektől, az üldözők között csak egy-egy pontnyi volt a különbség a 17. forduló előtt.

 

A nyitraiak idén újoncként kezdték meg a versengést, hiszen 3 év után jutottak fel az élvonalba. Ettől függetlenül, vagy talán éppen ezért, a futó idény egyik nagy meglepései lettek a zoboraljaiak, mivel az első négy fordulóban vezették a tabellát, és azóta is a legjobb védelemmel rendelkező gárda az övék. Eddig csupán 10 gólt kaptak, az első 10 fordulóban nem rezdült meg kapusuk hálója, hazai pályán is csak egy gólt kaptak – történetesen a DAC-tól, Pačinda volt a gólszerző. Igaz, hogy a sárga-kékek akkor nem örülhettek sokáig, hiszen végül 3:1-re kikaptak az augusztus végi találkozón.

 

 hirdetes_300x300  

Jelenleg csupán 2 pont választja el egymástól a két csapatot, így a mai összecsapás jelentősen befolyásolhatja a tabella állását.

 

Nagy lehetőség a magyar játékosoknak

 

A mai találkozót Georges Leekens, a magyar nemzeti válogatott újonnan kinevezett szövetségi kapitánya is megtekinti a Mol Arénában, így nagy lehetőség előtt állnak a csapat magyar játékosai. Szerencsére Kalmár Zsolt sárga lapok miatti eltiltása is lejárt, így teljes erőbedobással játszhat a meccsen.

 

„Természetesen nagyon örülünk annak, hogy a szövetségi kapitány kíváncsi ránk, fiatalokra. Viszont a pályán nem gondol erre a játékos, a meccsen nem törődhetsz azzal, ki figyel a lelátóról. Ellentétes esetben ugyanis felesleges nyomás alá kerülsz, és görcsösen futballozol. A holnapi találkozóhoz ugyanúgy állunk hozzá, mint a többihez – függetlenül attól, ki ül majd a lelátón,”

 

nyilatkozta tegnap Kalmár az fcdac.sk-nak.

 

„Nem tett rosszat a szünet, a szabad hétvégék után is jó formában érzem magam. Mialatt a csapatunk mérkőzést játszott, én individuálisan edzettem, és nagyon jó erőben vagyok. Nagyon szeretnénk győzni, amivel öt pontra növelnénk a Nyitrával szembeni előnyünket. Azonban nehéz dolgunk lesz, hiszen az ellenfél olyan futballt produkál, ami nagyobb fizikai igénybevételt és küzdőszellemet kíván. Bízom benne, hogy sikerrel járunk, és otthon tartjuk a három pontot,”

 

tette hozzá a magyar középpályás, aki eddig 12 bajnokin 4 gólt szerzett.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:

 

2012.04.14. – Nyitra-DAC 3:0, gólszerzők: Kolár, Gajdoš (11m), Soumah, 868 néző

2013.08.31. – DAC-Nyitra 1:0, gólszerző: Szarka, 1220 néző

2013.11.29. – Nyitra-DAC 0:0, 515 néző

2014.05.11. – DAC-Nyitra 1:1, gólszerzők: Matúš – Šmehyl, 6918 néző

2017.08.26. – Nyitra-DAC 3:1, gólszerzők: Balaj 2, Charizopulos – Pačinda, 5500 néző

 

A találkozó 14 órakor kezdődik. Mivel a klub most először nem adott akkreditációt a Körkép.sk tudósítójának, így portálunk nem tudja a szokásos módon közvetíteni a mérkőzést. Ettől függetlenül a találkozó után összefoglalóval jelentkezünk. Hajrá DAC!

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: Komjáthy Petőcz Andrea/archív

 

Öngól a MOL Arénában. A DAC megtagadta a sajtóakkreditációt a Körképtől

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!