Ma délután 14 órától a Tátra alatt küzdenek majd meg a sárga-kék klub játékosai a három pontért a Sároseperjes csapatával.

 

Idei utolsó idegenbeli mérkőzésére érkezett a DAC Poprádra, a sároseperjesi FC Tatran átmeneti otthonába. Az elmúlt napok hideg, havas időjárása kérdésessé tette a mai találkozó létrejöttét, de az előzetes információk szerint a poprádi pálya állapota megfelelő.

 

A Tatran jelenleg a tabella 10. helyén áll, láthatóan nem tesz jót nekik a folyamatos idegen környezet. Eddig a 15 poprádi pályán játszott meccsükből csak kettőt sikerült megnyerniük.

 

 hirdetes_400x285  

 

A DAC edzéseit is korlátozta a hó

 

Marco Rossi az fcdac.sk-nak nyilatkozva elmondta, hogy a hétközben megérkező havazás miatt egy napot ki kellett hagynia csapatának az edzésből, de szerinte ez az egy napnyi pihenő nem jelent gondot, mivel egyébként felkészültek a mai összecsapásra.

 

„A hó miatt nem tudtunk edzeni, de egy nap szünet nem jelent gondot. Ma egy hagyományos meccs előtti edzést abszolváltunk, amely után elindultunk a találkozó helyszínére. Meglátjuk, milyen állapotban van a poprádi pálya, és annak tükrében állítjuk fel a kezdőcsapatot,”

 

mondta Rossi pénteken.

 

„Az együttes felkészült, a játékosok fizikálisan és mentálisan is rendben vannak. Természetesen minden az utolsó két mérkőzés eredményétől függ. Meggyőződésem, hogy a Sároseperjes és az Aranyosmarót ellen is nagy esélyünk van három pontot szerezni, és minden tőlünk telhetőt meg is teszünk ennek érdekében. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, az időjárásra való tekintettel sem. Nem tudjuk, milyen feltételek várnak ránk holnap, de a mi feladatunk úgy felkészíteni a csapatot, hogy bármilyen minőségű pályán győzni tudjon,”

 

fűzte hozzá az olasz szakvezető.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:

 

2012.05.05 – Sároseperjes-DAC 4:0, gólszerzők: Katona 2, Štetina, Papaj, 1350 néző

2016.09.24 – Sároseperjes-DAC 0:3, gólszerzők: Štepanovský, Kwin, Szarka, 1390 néző

2017.02.25 – DAC-Sároseperjes 5:0, gólszerzők: Pačinda 2, Sarr, Vida, Šafranko, 4532 néző

2017.05.19 – Sároseperjes-DAC 1:1, gólszerzők: Streňo – Šafranko, 312 néző

2017.09.09 – DAC-Sároseperjes 0:0, 6788 néző

 

A DAC 17 forduló után 30 ponttal az ötödik a tabellán.

 

forrás: fcdac.sk/reprofoto

 

A Fortuna Liga 18. fordulójának műsora:

 

Szombat, 2017. december 2. – 14:00 Prešov-DAC, Michalovce-Ružomberok, Žilina-Podbrezová, Zlaté Moravce-Senica, 15:00 Slovan-Trenčín

Vasárnap, 2017. december 3. – 14:00 Nitra-Trnava

 

A Körkép tudósítója már a helyszínen. A mérkőzés után rövid összefoglalóval jelentkezünk. Hajrá DAC!

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!