Egy magyar és két szlovák fiatal futballista szerepel az uefa.com ötvenes listáján, amelyen azokat a tehetséges játékosokat gyűjtötték össze, akikre érdemes lesz odafigyelni 2018-ban.

 

Sallai Roland, forrás: index.hu

 

Sallai Roland nevét is megtaláljuk az uefa.com 50-es listáján. A 20 éves magyar válogatott csatár 2017 szeptemberében jelenlegi csapata, a ciprusi APOEL színeiben mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, mikor kezdőként 60 percet töltött a pályán a Real Madrid ellen.

 

2015-ben tagja volt az U20-as válogatottnak, 2016 májusában az Elefántcsontpart elleni barátságos mérkőzésen pedig a felnőtt válogatottban is bemutatkozott. Értéke a Transfermarkt szerint 1,25 millió euró.

 hirdetes_300x300  

 

Milan Škriniar, forrás: uefa.com

 

A listán a második legidősebb tehetséges futballista az Inter Milan szlovák játékosa Milan Škriniar. A 22 esztendős középső védő eddigi pályafutása során megfordult az utánpótlás válogatottakban, valamint bemutatkozott már a felnőtt válogatottban is. 2012 és 2015 között a Zsolna játékosa volt (közben tett egy kitérőt a ViOn-hoz is), majd 2016 tól a Sampdoria szerződtette. Végül 2017-ben került Milánóba, ahol 15 mérkőzésen 3 gólt rúgott.  A Transfermarkt szerint értéke 30 millió euróra rúg.

 

Dávid Hancko, forrás: myhornanitra.sme.sk

 

A másik szlovákiai játékos aki felkerült a listára, jelenleg a Fortuna Ligában szereplő Zsolna játékosa. A 20 éves Dávid Hancko szintén hátvédként játszik, az uefa.com szerint pedig „Szlovákiában a következő Paolo Maldiniként tekintenek rá, és lehetséges, hogy esetében hamarosan nagy előrelépésre számíthatunk”.

 

Hancko a Fortuna Liga 2017/18-as idényében 14 mérkőzésen 2 gólt szerzett a zsolnaiaknak. A Transfermarkt szerint értéke 300 ezer euró.

 

A listát tekintve a fent említett játékosok már a korosabbakhoz tartoznak, ugyanis a legtöbben azok közül, akiket az UEFA összegyűjtött, 17-19 év közöttiek.

 

Körkép.sk

Nyitókép: intoday.in

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!