Pár hónapnyi nem túl emlékezetes játék után megválik Tomáš Malectől a DAC. A 2013/14-es szezon legjobb góllövője nem tudott nagyot alkotni Dunaszerdahelyen, és bár a csapattal együtt elutazott Törökországba edzőtáborozni, közben megegyeztek a litván bajnok FK Žalgiris csapatával.

 

A Trencsén neveltje többnyire a kispadról szemlélte a DAC-meccseket, nem váltotta be Marco Rossi vele kapcsolatos elképzeléseit. Összesen 7 mérkőzésen lépett pályára sárga-kék mezben, de egyszer sem játszotta végig a 90 percet. Egyetlen gólt szerzett ezidő alatt, de azt sem a Fortuna Ligában, hanem a Slovnaft Cupban.

 

A támadó így Litvániában folytatja az élvonalbeli FK Žalgirisnál. A csapat jelenleg az A-liga második helyét foglalja el, Malec pedig csütörtökön már velük edzett.

 

 hirdetes_810x300  
forrás: fkzalgiris.lt

 

A litván klub hivatalos oldalán megjelentek szerint már hónapok óta kerestek egy Malec-típusú játékost.

 

„A támadórészre szerettünk volna egy fizikailag erős, magas szintű játékost, aki bizonyos szintű flexibilitást vinne a játékunkba. A magasságának és erejének köszönhetően sokszínűséget tudunk vinni a támadás felépítésébe, de a védelembe is, ahogy hosszan ívelt labdákkal is ostromolhatjuk az ellenfelet. A standard szituációk akadályozásában is profitálhatunk belőle.”

 

nyilatkozta Aurelijus Skarbalius vezetőedző.

 

…közben Törökországban

 

Szerdán 3:2-es győzelmet aratott második beleki edzőmeccsén a DAC. Az egyik gólszerző a kölcsönjátékról visszatérő Roland Černák, aki legutóbb 2016 áprilisában tudott sárga-kék mezben gólt lőni.

 

„Tényleg nagyon boldog vagyok, hogy ilyen hosszú idő után ismét betaláltam a DAC színeiben. Beindultam a védelem mögé, Erik Pačinda Marinhoz passzolt, aki kapásból indított. Úgy gondolom, hogy tétlen leshelyzetben voltam, ám a mögöttem futó Herco (Christián Herc) rám kiáltott, hogy engedjem át neki a labdát, amit aztán visszakaptam tőle, és már csak az üres kapuba kellett gurítanom. Nehéz mérkőzés volt, sokat futottunk. Viszont megérdemeltük a győzelmet, hiszen főleg a második félidőben jobbak voltunk az ellenfélnél,”

 

forrás: fcdac.sk

 

Jelenleg nagy reményeket fűznek  Černákhoz – joggal, hiszen ősszel 7 góljával ő volt a legeredményesebb játékos a Sároseperjesnél.

 

Bízom benne, hogy itt is menni fog a góllövés, és kiharcoljuk az európai kupaszereplés jogát. Az összpontosításon fantasztikusak a körülmények, így biztosra veszem, hogy jól felkészülünk a tavaszra,”

 

tette hozzá a Tőketerebesről származó futballista.

 

Marco Rossi: Nekünk nagyjából hat-hét lehetőség kellett a három gólhoz

 

Újabb cseh kapus a DAC-kötelékben

 

Csütörtökön csatlakozott a beleki edzőtáborhoz Martin Jedlička. A 20 esztendős cseh kapust a Mladá Boleslav csapatához köti négyéves szerződés, azonban a jelenlegi idény végéig kölcsönjátékosként a sárga-kékeket erősíti.

 

„Azzal a céllal érkeztem, hogy kitöltsem a megüresedett kapuspozíciót, szeretnék Paťo Macej beugrója lenni. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk kapusposzton, és a lehető legmagasabbra juttatjuk a dunaszerdahelyi csapatot,”

 

hangsúlyozza a kapus, aki az U16-os csapattól kezdve mindegyik korosztályos válogatottnak a tagja volt. Száraz Benjamin még a felkészülés elején megsérült, így meg kellett oldani a kapusproblémát.

 

forrás: fcdac.sk

 

Bonyolódott a helyzetünk, mivel Maťo Slávik is egy sérülés után tért vissza nemrég. Megoldást kellett tehát találnunk erre a szituációra. Volt néhány kapus próbajátékon, viszont én a szlovák, cseh, vagy más környező országból való srácokat részesítettem előnyben. Így végül egy fiatal és tehetséges cseh hálóőr mellett döntöttünk. Maťo Jedlička végig a korosztályos válogatottak tagja volt, védett a cseh élvonalban, a Mladá Boleslav együttesénél edzett, ahol második számú kapus volt. Úgy gondolom tehát, megvannak a képességei ahhoz, hogy a segítségünkre legyen. Bízom benne, hogy hozzáállásával egy pluszt hoz a csapathoz, és a Macej, Slávik, Jedlička – vagyis a Paťo és a két Maťo – hármassal vágunk neki a bajnokságnak. Meggyőződésem, hogy a srácok jó teljesítményt nyújtanak majd, és segítenek a csapatnak elérni a szezon előtt kitűzött célokat,”

 

mondta a DAC kapusedzője, Martin Raška.

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

 

Kapcsolódó tartalom:

 

DAC-körkép: Törökországban folytatódik a felkészülés, hamarosan indul a bajnokság

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!