Ma délután remek, napos időben fogadta a DAC a Rózsahegy csapatát, és sima győzelemmel kezdte a felsőházi rájátszást. A sárga-kékek három góllal fektették vállra a vendégcsapatot, mely ellen az elmúlt három évben nem tudtak győzni.

 

Gyors góllal indult a mérkőzés, Černák révén már a 2. percben megszerezték a vezetést a hazaiak. A vendégek a találat ellenére sem estek össze, uralták a középpályát és több veszélyes támadást is vezettek. A hazaiaknál Kalmár és Pačinda előtt is adódtak lehetőségek, melyeket nem tudtak maradéktalanul kihasználni.

 

A 39. perctől emberelőnyben játszottak a sárga-kékek. Macík kapus ugyanis a 16-oson kívül kézzel akadályozta Pačinda átemelését, így egy piroslappal gazdagabban vonulhatott le a pályáról.

 

  hirdetes_300x300   

A 2. félidőben már csak egy csapat volt a pályán. Nem váratott magára sokáig a hazaiak második gólja. Pačinda, aki ma a kapitányi karszalagot is viselte, az 50. percben örvendeztette meg a szurkolókat egy találattal. Mindezt a 66. percben megkoronázta Šatka fejesgólja, mely Kalmár beadásából született.

 

A csereként beálló Vida is végre jó formát mutatott, több agilis, gyors elfutásból is kivette a részét.

 

A három gól a lelátó hangulatában is megmutatkozott, a kilátogató 5111 néző jó főpróbát láthatott a keddi kupameccs előtt, melynek során a DAC a Nagyszombat otthonába látogat.

 

A Rózsahegy kapusának kiállítása, Körkép.sk/kzs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fortuna Liga, rájátszás, 1. forduló, 2018.03.10., 14:00

Játékvezetők: Kráľovič – Ferenc, Galo, 5111 néző

Góllövő: 2. Černák, 50. Pačinda, 66. Šatka

Sárga lap: 54. Koštrna, ill. 53. Qose

Piros lap: 39. Macík

DAC: Macej – Záhumenský, Huk, Šatka, Koštrna (70. Blackman) – Simon, Kalmár, Herc – Černák (67. Divković), Davis (61. Vida), Pačinda

Rózsahegy: Macík – Pikk, Menich, J. Maslo, Jonec – Gešnábel (73. Gerec), Ľupták, Qose – Gál-Andrezly, Haskić (44. Urminský), Daniel (81. Kupec)

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 58% – 42%

Lövések: kapura: 9:2  mellé: 4:2

Szöglet: 8:4

Les: 4:1

 

Körkép.sk, fcdac.sk

A cikkben szereplő képek és videók a Körkép.sk felvételei

Megosztás:
Címkék: DAC Főoldal

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!