A Liverpool remek formában futballozó labdarúgója, Mohamed Salah a Bajnokok Ligája elődöntőjében korábbi csapatával, a Romával kénytelen farkasszemet nézni. Hogyan fog viselkedni a lelkiismeretes játékos, ha esetleg az ő góljával, góljaival búcsúztatják a sorozattól az olasz együttest?

 

Az egyiptomi származású játékos 2010-ben, hazájában kezdte profi pályafutását az Al-Mokawloon együttesénél, azonban két év után már a svájci FC Baselben találta magát, amelynek színeiben bemutatkozott a Bajnokok Ligájában. A 2012/2013-as szezonban az Európa Liga elődöntőjéig menetelt csapatával, amellyel a nyolc között az angol Chelsea alakulatát búcsúztatták. Az összecsapáson Salah is betalált, valószínűleg ezért is figyeltek fel rá az angolok, akik 2014. január 23-án 11 millió euróért szerződtették a Basellel bajnoki címig jutó futballistát.

 

Salah a legrangosabb európai kupasorozat idei kiírásában eddig nyolc találattal hívta fel magára a figyelmet, és formáját tekintve a Liverpool-szurkolók joggal várhatják tőle a remek játékot az elődöntőben is. .Kép: m4sport.hu

 

Debütált a Premier League-ben, márciusban pedig első találatát is megszerezte, pont a városi rivális Arsenal ellen. 2015-ben azonban a Kékek kölcsönadták az olasz Fiorentinának, amelynél fél évet töltött és a 2015/2016-os szezont már az AS Roma játékosaként kezdte, még szintén kölcsönben. A „farkasok” elégedettek voltak az egyiptomi válogatottban is remekül teljesítő labdarúgóval és végleg szerződtették, de hosszú időszakot az olasz fővárosban sem töltött, mert 2017 nyarán a Liverpool kaparintotta meg Salah játékjogát akkor klubrekordnak számító 42 millió euróért.

 hirdetes_810x300  

 

A Vörösöknek egyelőre úgy tűnik, minden fillért megért a 25 esztendős labdarúgó szerződtetése: 32 bajnoki mérkőzésen 30 gól eddig a mérleg.

 

A Liverpool a BL-ben a már angol bajnok Manchester Cityt oda-vissza legyőzve búcsúztatta a negyeddöntőben és április 24-én az AS Roma együttesét fogadja a legjobb négy között. Salah az olaszoknál is szállította a gólokat, de legjobb időszakát egyértelműen Jürgen Klopp irányítása alatt éli.

 

Salah a legrangosabb európai kupasorozat idei kiírásában eddig nyolc találattal hívta fel magára a figyelmet, és formáját tekintve a Liverpool-szurkolók joggal várhatják tőle a remek játékot az elődöntőben is.

 

 

A pályán mutatott magatartásáról sokat elárul, hogy már a Romában töltött időszaka alatt is többször lehetett olvasni, hogy elnézést kért társaitól egy elmaradt gólpassz miatt. Az utóbbi időben is cikkezett róla a világsajtó, hogy bocsánatot kért az ellenfél kapusától, akinek bevette a hálóját, vagy épp a City védőjének sajnálkozott a BL-negyeddöntő után, mert megkeserítette az életét.

 

A Liverpool–Roma BL-elődöntőt az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti április 24-én, 20 óra 45 perctől.

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!