Ahogy arról a Körkép.sk-n beszámoltunk, május 1-én a nagyszombati City Arénában ismét megnyerte a Szlovák Kupát a pozsonyi Slovan. A mérkőzés nem telt el botrány nélkül, hiszen az égszínkék ultrákat a mérkőzés közben vezették ki a stadionból, azóta pedig újabb aggasztó hírekről számolt be a szlovák sajtó.

 

A Slovan ultráit tehát a mérkőzés közben kellett kivezetni a stadionból, mivel petárdákat és füstbombákat dobáltak be a pályára. Először megpróbálta lecsillapítani őket ifj. Ivan Kmotrík, de csak néhány percre sikerült elnyújtani bennmaradásukat. Az újabb kihágások után a bíró megszakította a mérkőzést, a játékosokat beküldte az öltözőbe, amíg a szurkolók elhagyták a lelátókat.

 

Slovnaft Cup: Botránytól sem mentes mérkőzésen védte meg címét a Slovan

 

 hirdetes_810x300  

Csütörtökön aztán egy videó látott napvilágot a sport.sk szlovák sport-portálon, melynek tanúsága szerint ifj. Ivan Kmotrík klubtulajdonos a Futball-szövetség szabályzatát megsértve a félidő szünete alatt bement a bírók öltözőjébe – ahol semmi keresnivalója sem volt. Ráadásul ugyanezen a zónán áthaladt a Slovan sportigazgatója, Richard Trutz is, akit nem is olyan rég büntettek meg 1000 euróra, amiért a DAC-Nagyszombat találkozó közben látogatta meg egykori kollégáit (a bírókat – a szerk. megj.).

 

Richard Trutz a pénzbüntetéshez kapott még egy három hetes eltiltást is, ami teljesen kizárta, hogy a bírók öltözőjének közelébe menjen – tehát Nagyszombatban ezt a tiltást megszegte.

 

 

A Slovan erre úgy reagált, hogy Trutz nem sértett meg semmilyen tiltást, mivel a szövetség, mint a Kupa szervezője névre szóló kártyát adott neki, amivel bemehetett a Slovan öltözőjébe és a játéktérre. A pozsonyi klub szerint a videó csupán azt tanúsítja, hogy Trutz átment a pályára vezető folyosón. Mivel a sportigazgató nem ment be a bírókhoz, a Slovan úgy értékeli, hogy nem sértette meg a tiltást.

 

Kmotrík csak engedélyt kért

 

A Slovan által kiadott közlemény szerint Kmotrík azért ment be a félidő alatt a játékvezetők öltözőjébe, mert engedélyt akart kérni arra, hogy a szurkolók kihágása esetén bemehessen a pályára beszélni velük.

 

„A klub képviselőjeként volt akreditációm, ami lehetővé tette, hogy belépjek a pályára, de természetesen a bírók engedélye nélkül ezt nem tehettem meg a játék közben. Ezért megkértem a játékvezetőt, hogy engedélyezze a belépésemet a pályára abban az esetben, ha probléma adódna a szektorunkban.”

 

Kmotrík a klub közleménye szerint értesítette a játékvezetőt, hogy a mérkőzés megszakítása esetén mindent megtesz annak érdekében, hogy lenyugtassa a szurkolókat.

 

Ifj. Ivan Kmotrík, a Slovan alelnöke a rendőrségen kötött ki a tegnapi Nagyszombat-Slovan meccs után

 

Itt még nincs vége

 

Időközben napvilágot látott még egy videó az ominózus mérkőzés utáni időből, mikor az égszínkékek a pályán ünnepeltek. A felvételen ifj. Ivan Kmotrík jobb karját fellendíti, miközben kiált valamit.

 

A szlovák sajtó szerint, amennyiben ezzel a gesztusával és szavaival esetleg a közismert náci üdvözlést gyakorolta, úgy törvényt sértett, és komoly büntetésre számíthat.

 

 

A Slovan tagadja a vádat, elutasítja, hogy bármilyen intoleráns vagy rasszista kifejezésmóddal kapcsolják össze Kmotríkot.

 

A pozsonyi klub hivatalos közleménye szerint a győzelem után Kmotrík nagyon örült, és nem esett le neki, hogy gesztusát, mely egyszerű üdvözlés volt, félreértelmezhetik.

 

A Slovan azt is kihangsúlyozta, hogy klubjuk játékosai 12 különböző nemzetiséget képviselnek, többen pedig sötét bőrűek, ettől függetlenül sosem érte őket hátrányos megkülönböztetés.

 

Körkép.sk

Nyitókép: a Slovan facebook-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!