Hét pont. Ennyit vert rá a kiesőzónában tanyázó csapatokra a komáromi KFC két fordulóval a szezon vége előtt. Volt ok tehát az ünneplésre szombaton a lila-fehéreknél, és már csak azért is büszkék lehetnek, mert ezt az előnyt az utóbbi egy hónapban érték el. Focimeccsen jártunk.

 

Szombaton délután öt órára szép képet mutatott a komáromi stadion, hiszen 1 122 szurkoló gyűlt össze, hogy buzdítsa szeretett csapatát. A Slavoj Tőketerebes elleni mérkőzés sok szempontból rendkívüli fontossággal bírt a hazaiak számára. A győzelem egyrészt azt jelentette volna, hogy két fordulóval az idény vége előtt fellélegezhetnek, mivel így biztossá válik a bennmaradás -, másrészt 40 évvel ezelőtt a 2. ligába feljutva pont a Tőketerebes volt az a csapat, akit egy 9:0-s zakóval küldtek haza Komáromból.

 

Körkép.sk/KL

 

A klub most is ingyenesen belépést biztosított a szurkolók számára, akik kihasználva a szép napsütéses időt megtöltötték a széksorokat.

 hirdetes_300x300  

 

Körkép.sk/KL

 

A mérkőzés első 20 perce szinte eseménytelenül telt. Bár leginkább a vendégek térfelén folyt a játék, a komáromiak nem tudták veszélyeztetni a tőketerebesiek tizenhatosát.

 

A játékvezető aztán a 26. percben megkezdte a sárgalapok kiosztogatását a vendégeknek. Először Lukáš Jacko számára villant a lap, mert belement a földön labdát fogó komáromi kapusba.

 

Körkép.sk/KL

 

Majd a 42. percben két tőketerebesit is megbüntetett a játékvezető  a 16-oson belüli szabálytalanságért. A bíró büntetőt ítélt, a sárga mezes vendégek pedig enyhén szólva is agresszívan tiltakoztak. Ekkor villant a harmadik sárga is.

 

Körkép.sk/KL

 

A büntetőt végül Goran Matić sikeresen gólra is váltotta.

 

Körkép.sk/KL

 

Az első játékrész vége előtt ismét nagyobb perpatvar alakult ki az egyik komáromi játékos buktatása után. A játékvezető a partjelzővel és néhány higgadtabb játékossal együtt próbálta lecsillapítani a kedélyeket, villantak a lapok mindkét csapatnak, majd gyorsan lefújta az első félidőt.

 

Körkép.sk/KL

 

A második játékrész elején a hazai Lukáš Duda gazdagodott egy sárga lappal, majd két újabb tőketerebesi is megkapta a maga sárgáját. A lefújásig még láthattunk néhány érdekesebb megmozdulást a komáromiak részéről, akiken nem tudtak kifogni a vendégek. Végül maradt az állás 1:0, ami azt is jelenti, hogy a komáromiak sikeresen elkerülték a kieső zónát.

 

Körkép.sk/KL

 

Gólszerző: Goran Matić (43.)

Sárgalapok: Mihajilo Popović (45.), Lukáš Duda (52.)

Összeállítás: Lukáš Leckéši, Mihajilo Popović, Marcel Ondruš, Dominik Špiriak, Patrik Šurnovský, Domonkos Kristóf, Nagy Péter, Goran Matić (88. percben Luzin Alexandr), Lukáš Duda (75. percben Dmytro Bilyk), Mészáros András (90. percben Hovsepyan David), Samir Nurković

Játékvezetők: Gemzický-Čajka-Smolíkoá-Chromý-Korman-Hodoško

Nézőszám: 1 122

 

Körkép.sk/KL

 

A tabella 8. helyén álló KFC Komárom legközelebb, a szezon utolsó előtti fordulójában, május 13-án, vasárnap 17 órától játszik otthon, amikor az FK Zólyombrézó B csapatát fogadja.

 

Képgaléria:

KFC - Tőketerebes
Komjáthy Petőcz Andrea

Fotók: körkép.sk/KL

Megosztás:
Címkék: Főoldal KFC Komárom

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!