A csakfoci.hu mai cikkében több, egymástól független forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy eldőlt Georges Leekens sorsa, az MLSZ akár már napokon belül megszakíthatja az együttműködést a belga szakemberrel.

 

A magyar sportportál szerint az MLSZ-ben már meghozták az elvi döntést, és ha nem merül fel olyan váratlan körülmény, amely nehezíteni a szerződésbontást, akkor a kapitányt biztosan menesztik. A csakfoci.hu értesülései szerint ebben az esetben már 10 napon belül hivatalos bejelentést tehet a magyar szövetség.

 

Leekensnek elég rossz a mérlege a magyar válogatottal: négy felkészülési mérkőzésből három alkalommal kikaptak, egyszer pedig döntetlent értek el. Amennyiben valóban szakít az MLSZ Leekens-szel, úgy a Nemzetek Ligájának már új kapitánnyal vágna neki a válogatott.

 

 hirdetes_300x300  

Mi lesz veled DAC?

 

Ha és amennyiben igazak a nemzetisport.hu információi, úgy a belga helyére a DAC vezetőedzője, az olasz Marco Rossi lehet az első számú jelölt. Rossiról köztudott, hogy Magyarországot második otthonának tekinti, egy a napokban készült interjúban pedig kérdésre válaszolva azt mondta: „Ki vagyok én, hogy nemet mondjak egy szövetségi kapitányi felkérésnek?”

 

Marco Rossi: Ki vagyok én, hogy nemet mondjak egy szövetségi kapitányi felkérésnek?

 

Tavaly, még Leekens szerződtetése előtt is Rossit tartották az egyik esélyesnek a posztra, ám akkor saját bevallása szerint hivatalosan senki sem kereste őt meg az MLSZ-től. Akkoriban Világi Oszkárnak, a DAC tulajdonosának is feltették a kérdést, hogy mit reagálna, ha a válogatott „vinné” Rossit.

 

Világi válaszából az derült ki, hogy elfogadná az olasz döntését, ha egy ilyen horderejű ajánlatot kapna, ám arra is felhívta a figyelmet, hogy Rossinak „velem van szerződése, és azt be kell tartani” – mondta akkor Világi.

 

Világi Oszkár: Rossi dönt, nekem pedig el kell majd fogadnom. De…

 

Marco Rossi 2017-ben a bajnoki címig vezette a Budapest Honvéd csapatát, majd a DAC-hoz átigazolva egy szezon alatt a dobogó harmadik fokára értek fel a dunaszerdahelyiekkel.

 

A DAC júliusban kezdi meg az Európa-Liga-szereplést, melyre 25 év után sikerült újra kijutnia. Ha időközben edzőváltásra kerülne sor, minden bizonnyal a csallóközi csapat is megérezné a változást.

 

Körkép.sk, csakfoci.hu, nemzetisport.hu

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!