Marco Rossi szerda esti hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján még nem volt teljesen határozott a csapat csütörtöki összetételét illetően. Annyi biztos, hogy mindenképpen győzni akarnak.

 

Rossi ma este már számolhat Eric Davis szolgálataival is. A panamai válogatottal a vb-t megjáró Davisszal kapcsolatban az olasz szakember megjegyezte, hogy

 

„Davis 100%-os állapotban van. A vb-n csak a csoportkörben játszott, mivel utána ugyanúgy a tévében nézte a vb-t, mint a magyar, az olasz vagy a szlovák válogatott. (általános derültség) Minden játékosom rendben van, lehetséges, hogy valakit kicserélek, de még nem biztos. Meglátjuk az edzésen, meglátjuk csütörtökön”

 

mondta Rossi, aki beszélt a múlt heti hazai mérkőzésről is, melyen először 4-3-1-2-es, majd 4-3-3-as felállásban játszottak védencei.

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk/kzs

 

„Az első félidőben jobbak voltunk, de szerintem ez a kondin múlott. Az odavágón 60 percet bírtunk, most remélhetőleg 90 percig kitart a kondíciónk. Nem a játékrendszer a fontos, hanem a mód, ahogy kihasználjuk. Az utolsó pillanatban döntök majd, jelenleg mind a két felállás szóbajöhet.”

 

A játékosok arra számítanak, hogy a grúzok támadóbb játékot mutatnak majd be hazai szurkolóik előtt, ugyanakkor az is elképzelhető, hogy a gólnélküli döntetlenre játszanak majd. Rossi szerint a DAC mind a két eshetőségre felkészült.

 

Körkép.sk/kzs

 

„Megpróbálunk győzni, tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. Nekünk soha semmit nem adtak könnyen. Nem fontos, hogy elsőként szerzünk-e gólt, vagy az utolsó percben. Az utolsóban kiváló lehet, mivel az ellenfélnek már nincs ideje válaszolni rá. A 0:0-ás eredmény a Dinamot juttatja tovább, tudjuk, hogy hogyan fognak játszani, mindenféle taktikára felkészülünk. A védekező felállás ellen nyitottabban fogunk játszani.”

 

tette hozzá Rossi, akinek a ma esti mérkőzés lesz az utolsó, melyet a DAC színeiben vezényel.

 

Körkép.sk/kzs

 

„Számomra minden mérkőzés fontos, de ez a mostani talán valamivel fontosabb a játékosok és a klub számára. Az új edző ugyanebbe a környezetbe érkezik majd. Úgy állunk hozzá, mintha további egy évig együttdolgoznánk. Mindent megteszünk azért, hogy továbbjussunk, a játékosaink bíznak benne. Érthető, hogy respektáljuk az ellenfél erejét, a Dinamonak megvan a maga történelme, fiatal és tehetséges játékosokkal rendelkezik.”

 

Marin Ljubičič szerint az öltözőben jó a hangulat.

 

Körkép.sk/kzs

 

„Tudjuk, hogy milyen céllal jöttünk ide. Felkészültek vagyunk, hiszem, hogy győzünk. Ha minden megteszünk, amit az edző kér tőlünk, akkor nem kell aggódnunk az eredmény miatt.”

 

mondta a DAC csapatkapitánya, aki a Körkép.sk kérdésére válaszolva azt is elmondta, hogy a játékosoknak sokat jelent, hogy ott vannak a szurkolók Tbilisziben, valamint Rossival együtt köszönetet mondtak a sárga-kék drukkereknek, hogy ilyen nagy számban ilyen messzire is elkísérték a csapatot.

 

Körkép.sk/kzs

 

A szerda esti edzés előtt tudósítónknak sikerült elcsípnie a DAC magyar játékosait is, akik mindannyian gólt ígértek a szurkolóknak.

 

Körkép exkluzív: A magyar játékosok gólt ígérnek

 

DAC ultrák vs. Tbiliszi drukkerek

 

A tegnapi edzésre nem csak a DAC szurkolói voltak kíváncsiak. A sárga-kékeket a hazai szurkolói csoport magja is „megnézte magának”.

 

A DAC szurkolók egy csoportja a helyi ultrákkal is találkozott. Képünkön a Dinamo B-közép oszlopos tagjai, fotó: Körkép.sk/kzs

 

Körkép.sk/kzs

 

A szlovákiai idő szerint ma este 19 órakor kezdődő találkozót a Digi Sport 4 közvetíti élőben. Információink szerint több dunaszerdahelyi szórakozóhelyen is csoportos szurkolást terveznek. A Körkép.sk helyszíni tudósítója az internethozzáférés függvényében jelentkezik majd Tbilisziből, valamint élő szöveges közvetítéssel.

 

Körkép.sk

Nyitókép: Körkép.sk/kzs

 

Grúziai pillanatok: Mindenhol DAC-szurkolókba botlani Tbilisziben

Megosztás:
Címkék: DAC Főoldal Tbiliszi

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!