Ahogy arról szerdán a Körképen is beszámoltunk, Marin Ljubičić, a DAC most már csak volt csapatkapitánya privát Instagram-oldalán elbúcsúzott csapattársaitól és a dunaszerdahelyi szurkolóktól. A sárga-kékek egyik vezéregyénisége a szlovák Šport napilapnak beszélt az okokról is.

 

A horvát játékos László Csaba és Marco Rossi vezénylete alatt alapember volt, viselte a csapatkapitányi karszalagot. Úgy látszik, hogy Peter Hyballa egészen más elképzelés szerint szeretné játszatni játékosait, és nem egész két héttel korábban jelezte Ljubičićnek, hogy már nem számolnak vele a klubban.

 

A horvát játékos 2015 telén érkezett Dunaszerdahelyre és 100 bajnoki meccsen lépett pályára sárga-kék mezben. Minszkben, az El visszavágó meccsén még játszott Hyballa irányítása alatt, de a hírek szerint már ez előtt a mérkőzés előtt is éreztette Hyballa, hogy nem igazán számol a védekező középpályással.

 

 hirdetes_810x300  

Aztán a múlt hét pénteki edzésen véget is ért az együttműködés. Ekkor történt az az incidens, melynek során Ljubičić fejberúgta Tomáš Hukot. Habár a horvát játékos saját bevallása szerint véletlenül találta el csapattársát, és Huk is úgy nyilatkozott, hogy nem hiszi, hogy szándékos lett volna a megmozdulás, Ljuba fegyelmi vétség miatt már nem ülhetett le a kispadra a szombati, Rózsahegy elleni mérkőzésen a Mol Arénában.

 

„A DAC-nak adtam mindent, de az edző már nem akart engem. Azt mondta nekem, hogy ő modern és gyors futballt akar játszani, és én nem passzolok bele ebbe a koncepcióba. Bánt, hogy így alakult, Dunaszerdahely a mindent jelentette számomra. Most szabad játékos vagyok, meglátom, hogy merre visznek a lépéseim”

 

nyilatkozott Ljubičić a szlovák Šport napilapnak, majd ígéretet tett egy későbbi hosszabb interjúra is.

 

A horvát játékos szerdán az Instagramon mondott köszönetet csapattársainak és a szurkolóknak a Dunaszerdahelyen eltöltött 4 évért és a kapott támogatásért.

 

Ljubičićet a Körkép.sk is megpróbálja szóra bírni távozásával kapcsolatban.

 

reprofoto/Šport

 

Körkép.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!