„Elmegyek, mert nem vagyok elég jó minőség a DAC számára. Ezeket a szavakat mondta az edző és a klub vezetése nekem. Így írja le, mert ez az egyetlen igazság a távozásomat illetően” – nyilatkozta pénteken délután Marin Ljubičić a szlovák Šport napilapnak.

 

A dunaszerdahelyiek eddigi kapitánya és a klub vezetése megegyezett a játékos még élő szerződésének felbontásában, mely egyébként jövő év júniusának végéig szólt.

 

A 30 esztendős horvát játékos 2015 januárjában érkezett a sárga-kékekhez. A szlovák bajnokságban 100 bajnoki meccsen lépett pályára a DAC színeiben, legtöbbször a kapitányi karszalaggal a kezén.

 

 hirdetes_810x300  

„Három és fél év, majdnem négy szezon után távozom. Nem értem a döntést, de ez a futball és a biznisz. Egy a fontos, hogy az edző már nem akarta, hogy a DAC játékosa legyek. Más filozófiája van, gyors és modern futballt akar játszani, és én ebbe nem passzoltam bele neki.

 

folytatta Ljubičić, akit a helyzet folyománya kellemetlenül érintett és meglepett.

 

„Szomorú vagyok, és nagyon sajnálom, mert nem így akartam befejezni… Azt gondolom, hogy sokat tettem a klubért. Kétszer is benne voltam a szezon legjobb tizenegyében, a csapat folyamatosan emelkedett felfelé. Még többet akartam tenni, éreztem, hogy valamit elérhetünk. Az új idényben nyugodtan átvehettük volna a bajnoki címet. Az élet azonban másként rendezte el, én ezt már nem élem meg a DAC-cal.”

 

Ljubičić elbúcsúzott a csapattól

 

Dunaszerdahelyen a legtöbben hatalmas szívemberként látták őt, egy harcosként, ő ugyanakkor más szemszögből nézi mindezt. „Ne beszéljünk a szívről. Focizni jöttem ide és hogy minőséget mutassak. Megpróbáltam megfelelő kapitánynak lenni, egy vezetőnek a pályán és azon kívül. Harcoltam, igyekeztem, ettől még szomorúbb vagyok most.”

 

Ljubičić leépítése Peter Hyballa megérkezésével kezdődött, aki a távozó Marco Rossit váltotta a pálya szélén.

 

„Nem értem az új edzőt. Nagyon fiatal, és szerintem ésszerűtlen. De ez a klub ügye. Sajnos jelenleg az öltözőben nincs jó hangulat, sok játékos elégedetlen.”

 

jegyezte meg a távozó játékos, majd hozzátette:

 

„Az edző nem kommunikál a játékosokkal, magába zárkózik. És ez nem jó, többet kellene velük beszélgetbnie. Két-három hónappal korábban az öltözőben remek hangulat volt, együtt éltünk és dolgoztunk. Most, mikor legutóbb kiléptem az öltözőből, már valami másról volt szó.”

 

Tomáš Huk: Ljubičić elnézést kért, hiszem, hogy nem volt szándékos

 

A csapat eredményei egyelőre pozitívak, a megszerezhető 12 pontból 10-et begyűjtöttek, amivel a Slovan után a másodikok a tabellán. Ezt az eredményt Ljubičić még Marco Rossi számlájára írja.

 

„Ő komoly munkát végzett itt. Természetesen a csapatban kiváló minőségű játékosok vannak minden poszton. És ezért jönnek a jó eredmények.”

 

A horvát középpályás jól felkavarta az állóvizet, miután edzés közben letalpalta Tomáš Hukot, akinek a homlokát és az orrát ért sérüléseket is össze kellett varrni.

 

„Nem azért távozom, ami az edzésen történt. Normális párbaj volt, sajnos, az edzésen megtörténhet, hogy valaki megsérül. Bánt, ami történt, határozottan nem volt szándékos. Ha köztem és az edző között minden rendben lett volna, megoldották volna egy büntetéssel, és én továbbra is a klubban vagyok. Egyszerűen azért távozom, mert nem vagyok elég jó minőség a DAC számára. Ezek az edző szavai”

 

mondta Ljubičić.

 

Ljubičić: Befejeztem a DAC-ban, az edző nem akart engem

 

Mivel minden gyorsan történt, még nem tudja, hogy merre vezetnek a további lépései, azonban nem zárta ki azt sem, hogy Szlovákiában folytatja karrierjét.

 

„Szabad játékos vagyok, a kluboknál tudják a telefonszámomat. Hiszem, hogy nem fogok sokáig várni. Még szeretnék köszönetet mondani a DAC fantasztikus szurkolóinak, minden meccsen a tizenkettedik játékosunk voltak. Ugyanígy köszönetet mondok Világi Oszkárnak, a klub tulajdonosának. Dunaszerdahellyel kapcsolatban vannak negatív emlékeim is, de ezekről most nem akarok beszélni. A klubnak szorítok, hiszem, hogy sikeresek lesznek.”

 

tette még hozzá a távozó horvát játékos, aki a Dunaszerdahelyen töltött idő alatt 8 gólt szerzett a bajnoki mérkőzéseken.

 

sport.sk, Körkép.sk

Nyitókép: sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!