Egy eléggé mozgalmas hét után vasárnap este ismét pályára lép a DAC a Fortuna liga 5. fordulójában, ezúttal a Trencsén ellenfeleként. A sárga-kék csapatnak szurkolók minden bizonnyal fokozott érdeklődéssel várják a mérkőzést, hiszen hosszú évek után az egyik alapember, Marin Ljubičić nélkül lépnek majd pályára kedvenceik.

 

Az elmúlt hét legfőbb témája épp az említett horvát játékos volt, hiszen három és fél év után szerződést bontott a klubbal, saját bevallása szerint az új edző, Peter Hyballa miatt, akinek elképzeléseibe nem fért bele a védekező középpályás. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy Tomáš Huk arcsérülésért épp Ljubičićnek „köszönheti”.

 

Marin Ljubičić: Azért távozom, mert “nem vagyok elég jó minőség a DAC számára”. Ezek az edző szavai

 

  hirdetes_300x300   

Míg azonban a DAC játékosai most először hétközben csak az edzésekkel törődhettek, addig a Trencsén, szintén új edzőjével, Ricardo Monizzal Feyenoord rémévé vált, és kiejetették az El-ből a holland élcsapatot. Remélhetőleg a sárga-kékeknek jót tett a pihenés, és nagyobb eséllyel kerekednek majd felül a leterheltebb trencsénieken.

 

Peter Hyballa számára nem ismeretlen Moniz, korábban egy ideig együtt is dolgoztak.

 

„Ricardo Moniz vezetőedzővel a Red Bull Salzburgnál dolgoztam együtt. Moniz egy kreatív, támadó felfogású, tipikus holland edző,”

 

mondja a DAC mestere.

 

„Három mérkőzésen láttuk a Trencsént, legutóbb egyenesen Rotterdamban. Kiváló egyéni és támadóképességekkel megáldott játékosokkal rendelkeznek. Mi viszont szintén erősek vagyunk, tíz pontunk van, és az összes eddigi összecsapáson jobbak voltunk az aktuális ellenfelünknél. Büszkék lehetünk a tíz megszerzett pontra, ám a következő fordulóban győzni akarunk és tizenhárommal állni. A Trencsén hétközben egy nehéz visszavágót abszolvált Rotterdamban, míg mi pihenhettünk aznap, ami az előnyünkre válhat,”

 

tette hozzá Hyballa.

 

 

Vida Máté szerint

 

nekünk nem kell sokat foglalkoznunk a soros ellenfelünk Európa-ligás meccsével. A trencséniek idegenben játszottak Hollandiában, de nem hiszem, hogy ellenünk sokat változtatnának a kezdőcsapaton. Nem lesznek frissek, ám figyelembe kell vennünk, hogy múlt héten négy gólt rúgtak a Feyenoordnak, ami nem kis fegyvertény. Biztos, hogy jó formában vannak. Én egy ellenük aratott győzelemmel lennék elégedett.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:

 

2017.04.15., Trencsén-DAC 0:1, gólszerző: Pačinda, 2866 néző

2017.07.29., Trencsén-DAC 1:2, gólszerzők: Janga – Vida 2, 2146 néző

2017.10.21., DAC-Trencsén 1:2, gólszerzők: Pačinda – Van Haaren, Janga, 6616 néző

2018.04.08., Trencsén-DAC 1:3, gólszerzők: Čataković – Davis, Bayo, Vida, 1928 néző

2018.04.28., DAC – Trencsén 0:3, gólszerzők: Paur, Mance, Čataković, 8886 néző

 

Büntetést kapott a klub a nyitrai mérkőzésen elkövetett szurkolói vétségek miatt

 

A DAC futballklub hivatalos oldalán hívta fel a szurkolói figyelmét arra, hogy a Szlovák Labdarúgó-Szövetség 700 eurós bírságot szabott ki a klubra a nyitrai mérkőzésen tapasztalt szurkolói sportszerűtlenségek miatt (műanyag söröspoharak és egyéb tárgyak bedobálása a pályára). Ezen felül egy tétmérkőzésre szóló, a vendégek szektorába jegyvásárlási tilalmat bevezető intézkedést foganatosított a szövetség, amelyet feltételesen 2018.12.31-ig elhalasztott.

 

A klub ezért arra kéri a szurkolókat, hogy vasárnap

 

s a többi soron következő összecsapásokon is mindenképpen tartózkodjanak a sportszerűtlenségektől. A legközelebbi idegenbeli találkozónk a Slovan – DAC rangadó lesz, amelyről minden bizonnyal senki sem akar lemaradni!

 

A Trencsén-DAC bajnoki mérkőzés vasárnap 19:00-kor kezdődik Miaván, játékvezetők Očenáš – Štrbo, Chládek. A Körkép.sk tudósítója ma is elkíséri a sárga-kékeket az idegenbeli mérkőzésre.

 

fcdac.sk, Körkép.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Főoldal

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!