Szombat délután 16:45-től a pozsonyi Disznólegelőn csap össze a Slovan és a DAC. Míg az égszínkékek vezetik a tabellát, a DAC csupán „egy győzelemmel” van lemaradva a dobogó első fokáról, melyet ma akár el is érhet.

 

A válogatott szünet után ma újra hadrendbe állnak a Fortuna Liga csapatai, és rögtön egy slágermeccsel indítunk. Az a két csapat méri ma össze erejét, amelyek az eddigi 7 forduló során egyedüliként veretlenek tudtak maradni.

 

Amennyiben ma DAC-győzelem születik a szlovák fővárosban, úgy a sárga-kékek átveszik a vezetést, míg döntetlen esetén minden marad a régiben, vereségről pedig inkább ne is beszéljünk! A DAC játékosai és szurkolói is mindannyian győzni mennek Pozsonyba.

 

 hirdetes_810x300  

„A hét eleje a kondícióról szólt, erőt gyűjtöttünk. A válogatottak visszatérése után főleg a taktikára helyeztük a hangsúlyt,”

 

árulta el Tomáš Huk csapatkapitány, aki a Slovan elleni siker receptjét is megosztotta.

 

„Futni, küzdeni, védekezni, mindent beleadni! Természetesen ezekhez a futballtudást is hozzá kell tenni és gólokat kell lőni. Nem szabad egyetlen párharcot sem kiengednünk, hiszen a Slovan minden hibát képes megbüntetni. Az égszínkékek két ponttal előttünk állnak, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy meglépjenek. Mindenképpen pontszerzési céllal utazunk Pozsonyba, de mindent megteszünk a győzelemért. A táblázaton alattunk helyezkedő csapatok részéről is érezzük a nyomást, így minden egyes találkozó fontos. A három pontnak mindig ugyanakkora az értéke, mindegy, hogy a Slovan vagy a Szered ellen szerezzük. Mindenképpen győzni szeretnénk.”

 

zárta Huk.

 

A válogatott szünetben a Fortuna Liga csapatai közül a DAC adta a legtöbb válogatott futballistát – összesen nyolcan voltak távol, hogy a nemzeti csapatokat erősítsék. A teljes csapat így csütörtökön edzett együtt először, mikor már Herc és Tretyakov is csatlakozott a többiekhez.

 

Százezreket nyert az európai szereplésen a DAC, a Slovan és a Trencsén. Nagyszombat már millióknál tart

 

A Slovan egy hónapig edző nélkül, Kmotrík elégedetlen

 

Nem túl jó a hangulat a Slovan háza táján. Miután egy amatőr hibával kizáratták magukat a Slovnaft Cupból (a Dunaszerdahelyről távozó Marin Ljubičićet annak ellenére pályára küldték égszínkék mezben a szlovák kupában, hogy ugyanabban a fordulóban korábban DAC-mezben is játszott – a szerk. megj.), megkapták a beígért büntetéseket is.

 

Bár ifj. Ivan Kmotrík, a klub alelnöke azt mondta, hogy a klub kész elfogadni a hiba miatti büntetést, azért nehéz lenyelnie a döntést.

 

Először is a Szövetség Ševela edzőt és Švehlík csapatvezetőt is eltiltotta egy hónapra, így nem dolgozhatnak a csapattal. Másodsorban a DAC-tól távozó Marin Ljubičić is ráfaragott a dologra, hiszen 5 hétnyi eltiltást kapott.

 

Hivatalos: Kizárták a Slovant a Slovnaft Cupból, további büntetésekre is számíthatnak

 

Kmotrík azonban nem csak az eltiltások miatt elégedetlen, nem tetszik neki csapata játéka sem.

 

„Hatalmas hiányosságok vannak a játékmenetben, amit el kell távolítanunk. Nem hunyhatunk szemet felette azért, mert elsők vagyunk. Jelenleg jócskán elmaradunk a rendelkezésünkre álló játékosok potenciáljától”

 

Kmotrík szerint tehát sokkal jobbnak kellene lenniük, de nem tudják maradéktalanul kihasználni a játékosaik erősségeit. Ez nagyon erős kritika a klubtulajdonostól az edző felé, akit nyíltan kritizált a Trencsén elleni döntetlen után.

 

„Hiányzott a reakció a mérkőzés menetére, ezért is vesztettük el a háromgólos előnyünket. Rózsahegyen és Zsolnán elégedettek lehettünk az eredménnyel, de a játékkal nem. A realizációs team munkája, élükön az edzővel számomra jelenleg nem elégséges.”

 

mondta Kmotrík.

 

A Slovan A-csapatát jelenleg Ševela asszisztense, Vladimir Radenkovič irányítja, akit átmenetileg bíztak meg a feladattal, míg tart az edző eltiltása.

 

Šatka is bizakodó

 

Ľubomír Šatka, aki stabil emberként élvezte Ján Kozák szövetségi kapitány bizalmát a Nemzetek Ligája startján Ukrajna ellen, bízik a DAC sikerében.

 

„Azt mondják a pozsonyiakról, hogy övék a liga legjobb és legszélesebb játékoskerete, de szerintem már mi is megmutattuk a tudásunk. A legutóbbi, Pozsonyban elszenvedett vereségünk alkalmával is nagyon jól futballoztunk és nyerhettünk volna. Bízom benne, hogy ezúttal is jó teljesítményt nyújtunk majd és pontokkal térünk haza.”

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése a Fortuna Ligában:

 

2017.04.08. – DAC-Slovan 1:0, gólszerző: Šafranko, 7139 néző

2017.08.13. – Slovan-DAC 1:1, gólszerzők: Mareš – Pačinda, 3022 néző

2017.11.03. – DAC-Slovan 2:1, gólszerzők: Pačinda, Kalmár – Hološko, 10 22 néző

2018.03.18. – Slovan-DAC 2:0, gólszerzők: Holman, Moha, 2850 néző

2018.05.12. – DAC-Slovan 0:1, gólszerzők: Božikov, 10 226 néző

 

A találkozó kockázatos biztonsági besorolású. Az ezzel kapcsolatos, a szurkolókat érintő információkról itt számoltunk be:

 

Slovan-DAC: Komoly biztonsági intézkedésekre kell készülni

 

Ahogy az már megszokott, a rangadón ma is ott lesz a Körkép.sk kamerája. Keressék élő videóinkat, és fotóinkat facebook-oldalunkon!

 

Körkép.sk, fcdac.sk, pravda.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!