Ahogy arról a Körképen korábban beszámoltunk, agresszív rendbontásba torkollott pénteken a DVTK Jegesmedvék és a HKM Zólyom mérkőzés. A zólyomi, mintegy 200 ultra közül egy kisebb csoport rendbontásba kezdett a második harmad után, minek következtében a szomszédos szektorban ülő nézők közül többen megsérültek. A DVTK először arra kérte szurkolóit, hogy ne kísérjék el őket vasárnap Gyetvára.

 

A zólyomi és a miskolci klub is elítélte a mérkőzés szünetében történteket, a rendőrség több személyt előállított, jelenleg pedig azon dolgoznak, hogy minél több, az incidenst megörökítő fotót és videót begyűjtsenek a korrekt eljárás levezetése érdekében.

 

Szlovák ultrák balhéztak Miskolcon a hokimeccsen, senkit sem kíméltek

 

 hirdetes_810x300  

A DVTK első közleményében „valószínűsíthetően tervezettnek” nevezte a rendbontást, ugyanis a zólyomi ultrák mellett más klubok ultrái és huligánok is ellátogattak a találkozóra. Mivel Gyetva közel van Zólyomhoz, így a klub arra kérte szurkolóit, hogy az esetleges további agresszió elkerülése érdekében ne kísérjék el a csapatot.

 

„A pénteki események után és Klubunk közleményét követően a gyetvai csapat felvette velünk a kapcsolatot és végül közösen arra az egyezségre jutott a két egyesület, hogy az erőszak nem győzhet a békés jégkorongszurkolók felett, ezért nyitva lesz a vendégszektor a vasárnapi mérkőzésen.”

 

fogalmaz a DVTK honlapján. A gyetvai klub nyilvános meghívást intézett a miskolci szurkolókhoz:

 

„Szeretnénk meghívni minden szurkolót a meccsre, amelyen először üdvözölhetjük a miskolci csapatot Gyetván. Mi mindenkit biztosítunk arról, hogy megteszünk mindent annak érdekében, hogy biztonságban érezzék magukat. Bármi is legyen a szándék, mi nem engedünk zólyomi vagy bármilyen ellenséges csoportot a stadion közelébe, akik fenyegetést jelenthetnek. Mindent megteszünk a biztonság érdekében, nem csak a csarnokon belül, hanem kívül is.”

 

A gyetvaiak a továbbiakban biztosították a miskolciakat, hogy az ő szurkolóik békések, és nem a balhé, hanem a jégkorong miatt járnak ki jégcsarnokba.

 

A miskolci szurkolóknak a DVTK Jegesmedvék játékosai is üzentek a közösségi hálón keresztül.

 

„Jobbulást szeretnénk kívánni minden olyan szurkolónak, aki testileg vagy lelkileg sérülést szenvedett. Borzalmas volt a jégről is végig követni az eseményeket, arról nem beszélve, hogy a mi barátnőink, feleségeink, gyermekeink is a lelátón ültek.”

 

írják a játékosok, akik arra is megkérték a szurkolókat, hogy ne tervezzenek bosszút állni.

 

„Mutassunk mi példát, hogy miről szól ez a sport!”

 

olvasható.

 

A játékosok azokhoz a gyerekekhez is szóltak, akiknek traumát okoztak a pénteki történtek.

 

„Keressük azokat a gyerekeket, akiket lelkileg annyira megviselt volna ez az esemény, hogy félnek jégkorong meccsre járni. Nekik szeretnék valami olyan élményt biztosítani, ami által jó érzés marad bennük a sport iránt.”

 

A Gyetva – DVTK találkozó 17:30-kor kezdődik. Itt követhető online.

 

Körkép.sk, dvtk.eu

Nyitókép: dvtk.eu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!