Néhány nappal a Szenicén átélt vereség után ma újra pályára lép a DAC csapata, ezúttal a Nagymihály otthonában. A találkozó 17 órakor kezdődik.

 

A sorozatban hat, győztesen megvívott összecsapás után kedden ötgólos pofonba szaladtunk bele az Erdőháton. Az élvonalbeli Szenice elleni kupanyolcaddöntőn csapatunk az elmúlt két év legsúlyosabb vereségét szenvedte el, amely egyúttal a hazai kupaporondról való kiesésünket is jelentette.

 

olvasható az fcdac.sk-n.

 

A kupaszereplésben az utóbbi években nincs sok szerencséje a DAC-nak, ám reméljük, hogy a Fortuna Ligában tapasztalható megtáltosodás továbbra is töretlen marad. A találkozó négy sárga-kék játékos számára is különleges lesz, ugyanis Martin Raška kapusedző, a jelenleg sérült hálóőr, Patrik Macej, és a Milan Šimčák, Martin Bednár páros is a zempléniektől érkezett a DAC-hoz. Az első kettő már második éve van Dunaszerdahelyen, Šimčák a jelenlegi idény előtt, míg Bednár szeptember elején érkezett a Csallóközbe.

 hirdetes_300x300  

 

Martin Bednár először lép pályára egykori csapattársai ellen.

 

„Biztosan különleges és furcsa lesz, hiszen öt évet töltöttem Nagymihályban. Még sohasem játszottam volt klubtársaim ellen. A meccs előtt két kívánságom van – pályára lépni és győzni.”

 

A szezon első hazai találkozóját épp Anton Šoltis vezetőedző védencei ellen abszolválta a DAC. Az a meccs a sárga-kékek 4:1-es sikerét hozta, és Bednár akkor az egész mérkőzést végig játszotta a vendégeknél.

 

„A Nagymihály kétarcú csapat. Ez akkor is érvényes volt rájuk, amikor ott futballoztam – odahaza teljesen máshogy játszottunk, mint idegenben. A saját közönségük előtt nem félnek focizni, magasan letámadják az ellenfelet, agresszíven mennek a párharcokba, nem kapkodnak, és a szurkolók is hajtják őket előre. Idegenben teljesen máshogy szerepelnek, mintha félnének játszani,”

 

nyilatkozta a 19 esztendős védekező középpályás az fcdac.sk-nak, majd felfedte az ellenfél gyengéjét is.

 

„Talán kihasználhatnánk, hogy a védelemben sebezhetőek. Mindenesetre a családom is kijön támogatni engem, és szívesen térnék vissza győzelemmel előttük.”

 

Hyballa vezetőedző ugyanazt a keretet nevezte, mint kedden a Szenice ellen. Továbbra is hiányzik a hosszabb időre kidőlő Černák, Baumgartner, Blackman, Macej és Koštrna.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:

2016.11.16. – DAC-Nagymihály 2:1, gólszerzők: Sarr 11m, Vida – Grič, 4630 néző

2017.04.22. – Nagymihály-DAC 1:2, gólszerzők: Kushta – Šafranko, Davis, 4288 néző (Dunaszerdahelyen játszották)

2017.09.24. – Nagymihály-DAC 1:2, gólszerzők: Sulley – Pačinda, Davis, 2166 néző

2018.02.24. – DAC-Nagymihály 2:0, gólszerzők: Divković, Herc, 4946 néző

2018.07.29. – DAC-Nagymihály 4:1, gólszerzők: Bayo 2, Kalmár, Vida K. – Kurminowski, 6118 néző

 

A Fortuna Liga 13. fordulójának műsora:

Szombat, 2018. október 27., 13:45 ó: Ružomberok-Trenčín, 16.00: Podbrezová-Slovan, 17.00: Senica-Sereď, Michalovce-DAC, Nitra-Žilina

Vasárnap, 2018. október 28., 17:00 ó: Zlaté Moravce-Trnava

 

A Nagymihály-DAC bajnoki mérkőzés 17:00-kor kezdődik, játékvezetők Kráľovič – Tomčík, Borsányi.

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!