Míg az oktatásügyi minisztériumban, amely alá a szlovákiai sportpolitika is tartozik, azon agyalnak, hogy hogyan oldják meg a 80 millió eurós futballstadion bérbeadását, a pozsonyi Slovan már kedvezményes elővásárlási jogot és bérleteket árusít.

 

Ivan Kmotrík Slovanja már a nyáron kedvezményes elővásárlási jogot és bérleteket kínált a szurkolóknak az új Nemzeti Futballstadionba. A szurkolókat azonban meglepetés érheti. Mivel a stadion állami lesz, a felhasználásáról verseny dönt.

 

„Nincs egyezség a bérbeadásról. A stadion bérbe adását a minisztérium nyilvános versenytárgyalás formájában fogja lefolytatni, szerződést pedig a legjobb ajánlatot letevő szubjektummal köt,“ írja az oktatásügyi minisztérium.

 

 hirdetes_300x300  

A tárca ezzel azt jelzi, hogy a Slovan tulajdonosának eddigi munkája nem függ össze azzal, hogy mihez kezd majd az állam az új stadionnal.

 

Az épülő új téglamezei stadion. Kép: SK Slovan fb-oldala

 

Bár a stadiont Kmotrík gyerekkor barátja (az építész Karol Kállay) tervezte, az építkezést pedig teljes egészében Kmotrík csapata menedzselte, fizetni végül az állam fog érte. A szerződésben van egy olyan kitétel, miszerint ha Kmotrík úgy dönt, hogy eladja a stadiont, az oktatásügyi minisztérium kénytelen lesz azt megvásárolni 75 millió euróért.

 

Az inter szeretne visszatérni

 

A Slovan nem az egyedüli klub, mely szeretne az új stadionban játszani.

 

„Természetesen érdekel bennünket, hogy az Inter is ott játssza bajnoki mérkőzéseit vagy kupameccseit. Elvégre mi is pozsonyi klub vagyunk és Pozsonyba tartozunk,,“ válaszolt az Inter korábbi elnöke és a Spolu jelenlegi képviselője, Jozef Mihál. Ő vezette a klubot tíz évvel ezelőtt, amikor a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy összeállnak a Szenyicével.

 

Ugyanezen a véleményen van az Inter jelenlegi vezérigazgatója, Ľubomír Talda is aki figyelmeztet, hogy az Inter drámai körülmények között volt kénytelen távozni Pozsonyból.

 

„Mindenki számára világos, hogy nem maradhattunk tovább Pozsonyban, mert nem volt megfelelő stadion a városban. A férfiak jelenleg a másodosztályú Stomfán (Stupava) játszanak,“ mondta Talda, aki elmondta, hogy szívesen tárgyalnának a stadion új működtetőjével  az Inter visszatéréséről Pozsony.

 

„Ha lesz lehetőség és a feltételeket is tudjuk majd teljesíteni, szívesen élnénk,“ tette hozzá Talda.

 

DenníkN

Nyitókép: SK Slovan fb-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!