Nyitókép: mlsz.hu

 

Utolsó mérkőzését játssza ma a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában. A mérkőzés 20:45-kor kezdődik a Groupama Arénában, az ellenfél pedig a csoportelső Finnország lesz. Marco Rossi szövetségi kapitány elégedett az észtek ellen mutatott játékkal, de a finnek ellen másféle taktikára lesz szükség.

 

„Bár kevés időnk volt, mindent megtettünk, hogy az Észtország ellni meccs után felkészítsük a válogatottat a következő mérkőzésre. Frusztráló volt a tribünön ülni csütörtökön, tudván, hogy nem avatkozhatok be a meccs menetébe. Természetesen sokkal jobb a kispadról nézni a találkozót”

 

– mondta Marco Rossi szövetségi kapitány a válogatott utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzése előtti sajtótájékoztatón Telkiben. Rossi újságírói kérdésre azt is elmondta, hogy az észt meccsen látottak taktikailag és hozzáállásban is nagyon tetszettek neki, de a finn egy más csapat, elsők a csoportban, és ez annak köszönhető, hogy nagyon fegyelmezetten és precízen futballoznak. „Éppen ezért mi is másként fogunk hozzáállni a vasárnapi találkozóhoz, mint Észtország ellen” – fogalmazott Marco Rossi, aki azt is elismerte, hogy Dzsudzsák Balázs ma valószínűleg már a kezdőcsapatban kap helyet.

 

 hirdetes_810x300  

Pátkai Máté sárga lapos eltiltás miatt nem léphet pályára és Gazdag Dániel sem áll a csapat rendelkezésre. Lovrencsics Gergő állapota viszont bizakodásra ad okot és Gulácsi Péter is visszatért a kerethez.

 

Arra a kérdésre, hogyan értékeli az elmúlt időszakot, a szövetségi kapitány úgy válaszolt:

 

„Augusztusban kezdtünk dolgozni, szeptemberben hirdettük ki az első keretet. Meccsről meccsre javult a teljesítményünk, ez alól a tallinni mérkőzés a kivétel, ahol teljesen más mérkőzést játszottunk, mint amire számítottunk. Ahogy telik az idő, a játékosok is egyre jobban összeszoknak.”

 

Markku Kanerva finn szövetségi kapitány csapata jó hangulatban érkezett meg Magyarországra. „A görögök ellen ugyan kikaptunk, de a csoportot megnyertük és ezt megünnepeltük. A vasárnapit felkészülési mérkőzésnek tekintjük, amit ezzel együtt meg akarunk nyerni. Taktikailag nagyon érdekes találkozó lesz ez, mert két olyan csapat fog játszani, amely a jövőt építi.

 

A vasárnap esti mérkőzést a szlovén Slavko Vincic vezeti. Asszisztensei Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic, Nejc Kajtazovic és Roberto Ponis lesznek, a negyedik játékvezető pedig Grega Kordez  lesz.

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!