Nyitókép: sport.sk

 

Ľubomír Šatka alapember a DAC védelmében, fegyelmezett játékosnak ismerhették meg a sárga-kék szurkolók. Az első negatív felhangú hírek októberben érkeztek róla, mikor a szlovák válogatott vesztes Nemzetek Ligája meccse után éjszakázni ment hat másik társával, ami miatt (legalábbis részben) lemondott Ján Kozák szövetségi kapitány.

 

Šatka megkapta a büntetését az eset után, hisz nem csak a válogatottban, de klubjánál sem hunyhattak szemet a kihágás felett. A második balul elsült esete még ennél is nagyobb visszhangot keltett, hiszen válogatottbeli „félrelépése” után két héttel az egyik pozsonyi kórház sürgősségijén kötött ki.

 

A fiatal védő a Nyitra elleni DAC-győzelmet követően néhány játékostársával együtt belevetette magát a pozsonyi éjszakába, ahol egy 19 éves férfi belekötött, minek verekedés lett a vége. Az első hírek szerint ezzel a 2018-as évének már lőttek is, Peter Hyballa azonban reménykedik abban, hogy egy vagy két meccsen pályára léphet az év vége előtt.

 hirdetes_810x300  

 

„Az esetet követő első két hétben egyéni edzést folytatott, erőnléti edző foglalkozott vele. Ezen a héten már csatlakozott a csapathoz, aminek mindannyian örülünk”

 

nyilatkozta Peter Hyballa vezetőedző a Šport.sk-nak.

 

„Az első hét főleg mentálisan volt nehéz neki. Most már sokkal jobban van. Nem mondom, hogy már 100 százalékosan felkészült, de szuper, hogy nem esett ki tíz hétre”

 

folytatta a német szakember, aki csalódott volt játékosai cselekedete miatt.

 

„Mikor fiatal voltam, én is csináltam szamárságokat. Ő jó srác, de hibát követett el, úgy ahogy a többiek is. A Nyitra ellen akkor szombaton óriási győzelmet arattunk, de vasárnap edzésünk volt, amit a játékosoknak respektálniuk kellett. Nekem nincs gondom azzal, ha este isznak egy-két sört, vagy a barátnőjükkel elfogyasztanak két deci bort. Legkésőbb éjfélkor azonban haza kell menniük azzal a tudattal, hogy másnap kötelességeik vannak.

 

Az is gond, hogy nem csak Ľubo volt kint, hanem több játékos volt vele. Emiatt nagyon csalódott vagyok. Tudja Ön is, hogy ha éjszakai szórakozóhelyre megy és iszik, akkor bármi történhet. Sok alkohol legtöbbször sok problémát jelent. Az emberek agresszívak, rossz dolgok történhetnek.

 

Ľubo melléfogott, nem tetszik azonban, hogy most mindenki gúnyt űz belőle. Ez nem helyes. Számomra ez az egész már a múlt. Szerencsés vagyok, hogy nem fog 2 vagy 3 hónapot hiányozni, hanem csak sokkal kevesebbet. Bízom benne, hogy még ősszel lejátszik egy – két mérkőzést.”

 

mondta Hyballa, aki arról is beszámolt, hogy Šatka az eset után kapott büntetést a klubtól, azonban mivel ez belső információ, részleteket nem árult el.

 

„Ő egy érdekes játékos a külföldi klubok számára azért is, mert nem hülye. Tanulnia kell belőle és továbblépni. Számunkra a keret fontos tagja és bízom benne, hogy márciusban újra visszakerül a válogatottba. Tudja azonban, hogy ha ezt megint megcsinálja, ha harmadszor is bakot lő, az nagy problémát jelent majd neki. Most kap tőlem egy következő esélyt, de ehhez egy figyelmeztetés is tartozik…”

 

mondja a német szakember, aki szerint bárki követhet el hibákat.

 

„A focisták ma gyakran túl öntudatosak. A tiszteletről beszélnek, de elfeljtik, hogy nekik is tisztelniük kell az edzőket vagy a játékostársaikat. A világon minden edző győzni akar, de játszani már a kezdetektől csak tizenegy srác játszhat. És ebből kifolyólag gyakran adódnak gondok, ha edzőként Pavel Hapalnak, Peter Hyballának vagy akár Pep Guardiolának hívják az embert.”

 

Ki megy, ki marad?

 

A szlovák sportportál többek között a téli átigazolási időszakról is kérdezte Hyballát.

 

„Jelenleg kiváló csapatunk van, hatalmas csapatszellemmel. Mikor idejöttem, voltak viharok, de én megyek a saját utamon, a csapat pedig követ. Nem álmodozom, mivel erre a szurkolók vannak, nem az edzők. Tudjuk, hogy a Slovan a legjobb a ligában és bár rekordmennyiségű pontszámunk van, ez csak egy pillanat. Ugyanakkor tudom, hogy a játékosainkat egyfolytában figyelik, most szombaton is sok megfigyelő volt a stadionban.

 

Az lenne a legjobb húzás, ha a csapat minimum nyárig egyben maradna. És ez az olyan játékosokra is vonatkozik mint Bayo és Kalmár. Az idény után bármi megtörténhet, de most ezekkel a játékosokkal akarok dolgozni. Ha télen mégis valaki elmenne, körülnézünk majd az átigazolási piacon, bár gyakorlatilag ezt folyamatosan csináljuk.”

 

Körkép.sk, sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!