Nyitókép: fcdac.sk

 

Szombaton délután idegenben kell helytállnia a sárga-kékeknek a Zsolna ellen, a nem titkolt cél pedig megtartani a második helyet a tabellán.

 

Mindössze két fordulóval az őszi idény vége előtt kiegyenlített a Fortuna Liga táblázata. Jelenleg a DAC csak egy ponttal előzi meg mai ellenfelét, ami minden bizonnyal mind a két gárda számára ösztönzőleg hat majd a téli hidegben.

 

„A Zsolna a bajnokság egyik nagy esélyese. Kiváló csapatuk van, remek középpályásokkal rendelkeznek. A játék szempontjából kiemelkedő a tudásuk, amit a jelenlegi szezon első egymás elleni meccsén is bizonyítottak Dunaszerdahelyen. Az augusztusi az egész idény egyik legjobb találkozója volt.

A Trencsén utáni döntetlen az eredmény szempontjából kissé csalódást okozott, ám a mutatott játék és a teljesítmény rendben volt. Egy következő nehéz összecsapás vár ránk, amelynek a győztese a Slovan legnagyobb kihívójává lép elő. Két fiatal, tehetséges gárda érdekes és jó mérkőzésére számítok.

Bízom benne, hogy sok DAC-szurkoló utazik velünk Zsolnára, akiknek örömet okozunk a mutatott játékunkkal és az eredménnyel,”

 

  hirdetes_300x300   

bizakodik Peter Hyballa vezetőedző.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:

 

2017.08.20. – DAC-Zsolna 4:2, gólszerzők: Pačinda, Kalmár, Ljubičić, Divković – Koštrna öngól, Mráz, 7139 néző

2017.11.18. – Zsolna-DAC 0:0, 3642 néző

2018.04.14. – DAC-Zsolna 3:1, gólszerzők: Bayo, Ljubičić, Králik öngól – Diaz, 7925 néző

2018.04.22. – Zsolna-DAC 2:3, gólszerzők: Mráz, Mihalík – Herc 2, Vida, 2510 néző

2018.08.25. – DAC-Zsolna 0:0, 7463 néző

 

Hyballa Šatkáról: Ha harmadszor is bakot lő, nagy bajban lesz

 

Az fcdac.sk-nak a remek formában lévő Vida Kristopher jellemezte a Zsolna játékát.

 

„Hozzánk hasonlóan ők is egy olyan együttes, amely szeret futballozni, hátulról építkezve nem csak előre rugdossák a labdát, hanem igyekeznek kihozni azt. Nagyon gyorsan le tudnak fordulni, veszélyesek az ellentámadásaik. Holnap meg kell akadályoznunk a labdakihozatalt és a kontratámadásaikat.”

 

A mérkőzésen valószínűleg röpködnek majd a mínuszok, de a dunaszerdahelyiek erre is fel vannak készülve.

 

„Sajnos ez vele jár, hiszen itt van december. Valószínűsíthető, hogy Zsolnán még hidegebb lesz, mint nálunk. A találkozó előtt alaposan be kell majd melegíteni, de nem lesz egyszerű. Ha sikerül győzni, akkor nem számít a hideg.”

 

mondta Vida, aki szívesen gyarapítaná találatai számát.

 

„Az összecsapás után a három ponttal lennék elégedett. Ha az megvan, akkor a mutatott játék másodlagos, a győzelem a legfontosabb. Személy szerint jó lenne ismét feliratkozni a góllövők közé, de a csapat sikere mindennél előbbre van. Remélem, a szurkolóink is velünk tartanak majd.

Szerintem mindenki tudja, mennyire fontos az utolsó két forduló, amelyek során szeretnénk hat pontot gyűjteni, mert csak így tudunk harcban maradni a bajnoki címért. Arra kérek mindenkit, hogy kisérjenek el minket Zsolnára is, segítsenek nekünk és nyerjük meg együtt a szombati rangadót!”

 

Annyi biztos, hogy a 15:30-kor kezdődő találkozón a Körkép.sk riportere ott lesz, és fotókkal, élő videókkal jelentkezik majd a helyszínről. Kövessenek bennünket facebook-oldalunkon!

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Főoldal Zsolna

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!