A Šport.sk a december 8-án véget ért őszi szezon után egy héttel összeállította a Fortuna liga legjobb kezdő tizenegyét. Ebbe három DAC játékos is bekerült, egy védő, egy középpályás és egy csatár. A sportnalilap szerint a elgjobb edző a pozsonyi Slovan trénere, Martin Ševela lett, aki csapatával az első helyen áll.

 

A sárga kékek közül a legjobbak közé bekerült Tomáš Huk, Kalmár Zsolt és Vakoun Issouf BAYO is.

 

Hukról azt írják, hogy a „védelem pillére, aki nem hagy ki egyetlen test test elleni küzdelmet sem. Megfelelő motivátor és vezér. Egészségesen agresszív fellépésével világossá teszi ellenfelei számára, hogy ki az úr a pályán!

 

 hirdetes_810x300  

 

A Šport.sk 2018-19-es őszi szezonjának legjobb tizenegye. Kép: sport.aktuality.sk

 

Kalmár Zsolt a Sport szerint: rajta áll vagy bukik a DAC előre mutató kreatív játéka. Mindig egy lépéssel előre gondolkodik, fantasztikusan bánik a labdával, a megjátszások tekintetében pedig a csapat fő dirigense.

 

Bayot pedig így jellemezték: Néha saját magát is kicselezi és kihagyja a kihagyhatatlant is, de a bajnokság többi csatárával összehasonlítva így is kiemelkedik a fej- és lábjátéka.

 

Egy másik a profutbal.sk-n még tart a szavazás az őszi szakasz legjobb kezdő tizenegyére. Itt a szurkolók szavazhatnak kedd, december 18. éjfélig és öt DAC játékos van még játékban.

 

A legjobb középhátvédek között Ľubomír Šatka, a balhátvédek között Eric Davis, a középpályások között Vida Kristopher és Kalmár Zsolt, a befejező csatárok között pedig természetesen a csapat házi gólkirálya, Bayo.

 

Mindannyiuk elég jól állnak a szavazáson, de holnap estig ezen az oldalon olvasóink is voksolhatnak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!