Az idei vb első igazi rangadója volt a mai Portugália-Spanyolország találkozó. Cristiano Ronaldo mesterhármasával megmentette a mérkőzést a portugáloknak.

 

Aki azt gondolta, hogy a spanyol válogatottat bármennyire is befolyásolja a néhány napja bekövetkezett edzőváltás, az tévedett. Habár néhány pillanatban érezhető volt némi bizonytalanság a spanyoloknál, játékuk, és góljaik bizonyították, hogy a torna egyik bajnokesélyeséről van szó.

 

A spanyolok játékánál már csak Cristiano Ronaldo mesterhármasa volt elképesztőbb.

 

 hirdetes_810x300  

A portugálok sztárja már a 4. percben, egy büntetőből megszerezte a vezetést, majd vitatható körülmények között, a 24. percben Diego Costa szerezte meg az egyenlítő gólt.

 

Ennél az esetnél a játékvezető kikérte a videóbíró véleményét is, ugyanis felmerült a gyanú, hogy Costa még a lövés előtt szándékosan ütközött a portugálok védőjével, Pepével. A videóbíró helyben hagyta a találatot, így érvényes lett a gól.

 

Nem zárták azonban nyugodtan az első félidőt a spanyolok, ugyanis a 44. percben Cristiano Ronaldo ismét gólt szerzett. Igaz, úgy is fogalmazhatnánk, hogy Davide De Gea beengedett egy potyagólt…

 

Az 55. percben aztán Diego Costa ismét betalált, ezzel újra egyenlíteni tudtak a spanyolok, és hogy letörjék a portugálok harci kedvét, három perccel később Nacho is gólt szerzett, így megfordítva az addigi állást, megszerezték a vezetést.

 

 

Ezzel érezhetően megfogták a portugálokat, jóformán csak a spanyolok járatták a labdát egy ideig. A spanyol szurkolók szinte már hátradőltek a győzelem tudatával, mikor a 88. percben Cristiano Ronaldo egy szabadrúgásból szerzett gyönyörű góllal kiegyenlített. A gól már csak azért is érdekes, mert ezzel a találattal CR utolérte Puskás Ferenc rekordját – 84. gólját szerezte meg válogatott színekben.

 

 

Portugália – Spanyolország 3:3 (2:1)

 

 

Szocsi, Fist Stadion.Vezeti: Rocchi (olasz)

 

PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Moutinho, B. Silva (Quaresma 69.), W. Carvalho, B. Fernandes (Joao Mário, 68.) – C. Ronaldo, Guedes. (André Silva, 80.) Szövetségi kapitány: Fernando Santos

 

SPANYOLORSZÁG: De Gea – Nacho, Piqué, S. Ramos, Jordi Alba – Busquets, Koke – Iniesta (Thiago Alcantara 70.), Isco, David Silva (Lucas Vázquez, 86.) – Diego Costa (Iago Aspas, 77.). Szövetségi kapitány: Fernando Hierro

 

Gólszerzők: C. Ronaldo (4., 44., 88.– az elsőt 11-esből), ill. Diego Costa (24., 55.), Nacho (58.)
Sárga lap: B. Fernandes (28.), ill. Busquets (17.)

 

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
  1. Irán   1  1    1–0   +1     3
  2. Portugália   1 1    3–3   0 1
  2. Spanyolország   1 1    3–3   0 1
  4. Marokkó   1 1    0–1   –1 0

 

Körkép.sk

Nyitókép: sportingnews.com

Megosztás:
Címkék: Főoldal

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!