Egy meglepetésekkel teli vasárnap után újabb érdekes összecsapásokkal folytatódik a vb. Ma bemutatkozik Svédország és Dél-Korea, Belgium Panamát próbálja majd legyűrni, Tunézia pedig az angolokkal csap össze.

 

Ma végre – remélhetőleg – bemutatkozik a vb-n a DAC-szurkolók kedvence, Eric Davis, aki a panamai keret tagjaként az egyetlen fortunaligás játékos a tornán.

 

F-CSOPORT
14.00: 
Svédország–Dél-Korea (Nyizsnyij Novgorod) (Tv: M4 Sport)

 

 hirdetes_400x285  

G-CSOPORT
17.00:
 Belgium–Panama (Szocsi) (Tv: M4 Sport)
20.00: Tunézia–Anglia (Volgográd) (Tv: M4 Sport)

 


 

A vasárnapi eredményekről

 

Nem bírtak a svájciakkal a brazilok

 

Némi meglepetésre a svájciak kezdték határozottabban és bátrabban a mérkőzést, ám a lendületük csak pár percig tartott ki, majd átadták a területet a dél-amerikai sztárcsapatnak. A brazilok egy rövid ideig keresték a fogást ellenfelük védekezésén, aztán a 11. percben sikerült először nagy helyzetet kialakítaniuk, amelyből csak Paulinho pontatlan lövése miatt nem lett gól. A brazilok fölénye folyamatosan nőtt, a svájciak csak a védekezéssel törődtek, a játékrész közepére azonban mégis hátrányba kerültek Coutinho gyönyörű lövése után.

 

A februári sérülése óta első tétmérkőzésén játszó, s lendületes játékkal – valamint látványos frizurával – visszatérő Neymar vezette brazilok előnyük tudatában fokozatosan visszavettek a tempóból, s az utolsó negyedórára teljesen átadták a kezdeményezés lehetőségét a riválisnak, mely ennek ellenére sem tudott igazi helyzetet kialakítani a félidő végéig.

 

 

A fordulás után Svájc a korábbiaknál lendületesebb futballt játszott, s mindössze öt perc elteltével egy szögletet követően egyenlíteni tudott. A brazil csapatot érezhetően váratlanul érte a kapott gól, néhány percig némileg zavartan játszott, ám később rendezte a sorait.

 

A dél-amerikaiak ismét átvették az irányítást, ám a játékrész derekáig helyzetig sem jutottak el, majd azonban Coutinho rúghatott volna ismét gólt, de célt tévesztett. A hajrára már nyomasztó volt a brazil-fölény, sorra adódtak kecsegtető lehetőségek Neymarék előtt, de vagy pontatlanok voltak, vagy Sommer hárított, így végül a vb egyik esélyesének meg kellett elégednie a döntetlennel.

 

Brazília – Svájc 1:1

 

Rosztov, 43 109 néző, v.: César Arturo Ramos (mexikói)
gólszerzők: Coutinho (20.), illetve Zuber (50.)
sárga lap: Casemiro (47.), illetve Lichsteiner (31.), Schär (65.), Behrami (68.)

 

Kikapott a címvédő

 

Mexikó-Németország 1-0 (1-0)

 

Moszkva (Luzsnyiki Stadion), 78 011 néző, v.: Alireza Faghani (iráni)

gólszerző: Lozano (35.)

sárga lap: Morano (40.), Herrera (90.), illetve Müller (83.), Hummels (84.)

 

 

Szabadrúgásgóllal győzött Szerbia

 

Szerbia-Costa Rica 1-0 (0-0)

Szamara, 40 170 néző, v.: Malang Diedhiou (szenegáli)

gólszerző: Kolarov (56.)
sárga lap: Ivanovic (59.), Prijovic (98.), illetve Calvo (22.), Guzmán (56.)

 

 

Körkép.sk/kpa, MTI

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!