A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású magyar női kajaknégyes címvédőként, és az egyik legfőbb esélyesként kezdett neki a K-4 500 döntőnek Rióban.

 

A lányok végig uralták a versenyt, és nagy csatában a németek előtt haladva megszerezték Magyarország 8. riói aranyérmét.

 

A fantasztikus négyes nyilatkozata:

Szabó Gabriella: Érdekes, mert most egyáltalán nem éreztem a csatát. Érzékeltem, hogy szoros, de annyira koncentráltam, annyira a lányokra figyeltem, hogy szinte nem is verseny volt. Tökéletes pályát akartam jönni.

Fazekas-Zur Krisztina:
Körülöttem mindig össze-vissza vannak a lapátok, nem tudom, hogyan állunk, így mindig az előttem lévőt nézem. Próbáltam tökéletes pályát menni, és ez sikerült.

Kozák Danuta: Még nem igazán fogtam fel a triplázást. Visszagondolva annyira jó volt a londoni óta eltelt négy évem, hogy végül ez az olimpia lett a korona.

Csipes Tamara: Mondták a többiek, hogy üdv a klubban. Végre én is olimpiai bajnok lettem, rengeteget dolgoztam én is érte. Tavaly október óta sokkal keményebb munkát végzek mentálisan és fizikailag is. Boldoggá tesz, hogy nem volt minden hiába.

 

 hirdetes_300x300  
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 20. A gyõztes Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina a nõi kajak négyesek 500 méteres versenyének döntõjében a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 20-án. A kajaknégyes megvédte olimpiai bajnoki címét. MTI Fotó: Kovács Tamás
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 20.
A gyõztes Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina a női kajak négyesek 500 méteres versenyének döntőjében a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 20-án. A kajaknégyes megvédte olimpiai bajnoki címét.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Női kajak négyesben 1992 és 2012 után ez a harmadik aranyérmünk. Kozák ötszörös, Szabó háromszoros, Fazekas-Zur kétszeres olimpiai bajnok, Csipes először nyert.

 

A négyes ezzel a magyar küldöttség 15. érmét, és 8. aranyát szerezte meg.

 

Gratulálunk Lányok!

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!