„Amilyen egoista, még a végén belövi” – ezt mondta mellettem a magyar-portugál meccsen a Szabadság téren egy férfi, s közben a szabadrúgáshoz készülődő portugálról százak skandálták, hogy homoszexuális.

 

Szerencsére a lövést kihagyta, de a fenti jelenet is megerősített abban, a portugálokat az EB döntőbe lövő, ellenünk kettőt vágó sztár a focivilág legmegosztóbb alakja. Ha lehet, még egy lapáttal rátett erre, amikor tegnap éjjel az Nso.hu szerint azt mondta: csapatának van esélye megnyerni a finálét is „rengeteg munkával, alázattal, önfeláldozással, mint ahogy egész karrierem során dolgoztam”.

 

A gyűlölet egyik oka vélhetően az, hogy Cristiano Ronaldo a futballvilág szexszimbóluma. Miközben örök vetélytársa, Lionel Messi is zseniális sportember, de Ronaldo több annál, a sportvilág idolja, például rajta is múlik, hogy a fiatalok milyen szabású zakóban és milyen talpú cipőben jelennek meg.

 

 hirdetes_810x300  

(…)

 

Cristiano Ronaldo persze elég idegesítő szexidol, lévén metroszexuális, aki úgy küzd 90 percet a pályán, hogy mindegyik hajszála a helyén van, oldalszakállkáját (vagy minek neveznénk azt, oldalsörtécskének?) külön hegyezgették, választékát gondosan kiborotválták a tarkójáig. (…)

 

Naná, hogy sokakat bosszant, hogy tökéletes megjelenését a meccs végéig képes megőrizni, miközben majd hatvan percig olyan gigász löki, tiporja, gyötri, mint a walesiek kopasz, vörös szakállú majd kétméteres védője, James Collins.

 

S érthető az is, hogy a nőket miért osztja meg jóval kevéssé Ronaldo alakja.

 

Úgy tartják róla, olyan nagyképű, hogy még magával sem áll szóba. Ám a világversenyek mindig érdekes szempontot adnak a ronaldóság megfigyeléséhez: új színeket hoz ki belőle, hogy nem lehet örökéletű futballegenda, ha nem tudja sikerre segíteni saját hazáját. (…) De illik a csak magával törődő gigasztárról kialakult képhez, ahogy a himnusz éneklésénél ő öleli először magához a mellette álló társát, hogy azután az egész portugál csapat összefogódzkodva énekeljen?

(…)

Sokakat kiboríthatott a tegnapi alázatról szóló nyilatkozata, mert őt aztán mindennek látják ellenfelei, csak alázatosnak nem. S vajon mit üzentek mémesített csapkodásai, bosszankodásai? Az egyik megfejtés szerint Ronaldo rémes hisztérika. A másik szerint is, de most azon bosszankodott, hogy klubcsapataival minden sikerül neki, fel sem sorolható, hány rekord fűződik a nevéhez, ám a portugálok naggyátételével kudarcot vall.

 

Tegnap nagy napja volt. Most másik klubcsapattársa, Gareth Bale élte át azt, amit ő korábban már annyiszor, nem tudta továbblőni a csapatát. Kedvezett a portugáloknak, hogy az ellenfél is egy üstökös köré szerveződött.

(…)

Heti Válasz – Élő Anita: Miért gyűlöli annyi férfi Cristiano Ronaldot?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!