Angela Merkel egy személyben testesíti meg a problémát és a megoldást. Miközben szaporodnak a terrortámadások Európában, egyre többen vannak olyanok, akik számára Merkel az egyetlen remény, meg persze olyanok is, akik benne látják a támadások okát. Mindkettő tévedés, ezért is furcsa az a fajta polarizáció, ami először az unió keleti felén volt megfigyelhető, de aztán mintha ez terjedne nyugat felé is.

 

 

Ahogy az arab országokból menekülők előtt megjelenik Merkel, az is megér egy imát (misét), mert hogy számukra ő egy szeretni való anya, aki a megmentőjük. Természetesen Merkel még ez sem. Bár sokan gondolhatják úgy, hogy a befogadás humanista élharcosa, Ferenc pápa kinyújtott keze, de megmenteni nem képes és nem is akar mindenkit, ráadásul komoly elképzelései vannak Németországnak arra vonatkozóan is, hogy sokakat kiutasítsanak egészen Törökországig.

 

 

  hirdetes_300x300   

(…)

 

 

Ismerjük azért el, hogy a magyar kormány nem a skála legszélén tartózkodik. Sose mondták, hogy senkit nem szabad befogadni, csak hogy ne más mondja meg, kit fogadjunk be. Direktben még azt se mondták, hogy a kiindulópont ne a rászorultság mértéke legyen, de azért mindig is éreztették, hogy a magyar közösség védelme fontos. A kettő ugye kizárhatja egymást, mert ha biztonságra törekszem, azt sem engedem be a házamba, aki éhezik, szomjazik és fázik, a családját kiirtották és 10 év körüli. A félelem és a maximális biztonságra törekvés nem képes a szeretetre, legjobb esetben is csak a bűntudatig jut el.

 

 

(…)

 

 

Azok, akik azt állítják, hogy Orbán Viktorban és kormányában nincs semmilyen segítő szándék, démonizálnak.

 

Voltaképp Angela Merkel démonizálása pontosan úgy történik, ahogy a magyar kormány démonizálása is, csak ellentétes előjellel. Róla meg azt állítják, hogy mindenkit be akar fogadni, egyáltalán nem figyel oda Európa terhelhetőségére, és semmilyen feltételt nem szab, sőt, el kívánja pusztítani az európai kultúrát. Az igazi démon ugyanis tudatosan, ördögi módon ellenségek malmára hajtja a vizet, és szándékosan keveri össze a népeket, hogy aztán abból valami katasztrófa legyen. Összejátszik Soros Györggyel, a Bilderberg-csoporttal, Amerikával, az iszlám fundamentalistákkal és az embercsempészekkel.

 

 

Ezzel szemben Angela Merkel hívei azt gondolják, hogy az európai kultúra lényege a civilizáltságában, s nem etnikai homogenitásában keresendő, nevezetesen abban, hogy szolidáris a rászorultakkal. Ha lemondana erről az alapértékről, nos, épp akkor pusztulna el. Akik tehát Angela Merkelben a konfliktus megoldásának erős és következetes emberét látják, azok épp azt hiszik, hogy félnivalónk saját magunktól, és nem a bevándorlóktól van.

 

 

Az igazság azonban az, hogy mindkét dolog fenyegeti Európát. Fenyegeti a belső erózió és a külső népvándorlás is. Ha ez tényleg háború, akkor az ellenség csöppet sem áll rosszul, csak hogy a népvándorlások ma nem háborúk, azaz nem fegyveres betörések a birodalom területére.

 

 

 

(…)

 

 

 

Merkel naivitással aligha vádolható. Nem igaz, hogy ne ismerné a kockázatokat vagy ideológiailag elvakult volna. Mára sokan elfelejtették, hogy ő jelentette be a multikulturalizmus végét. Ez akkor – ha jól emlékszem 2010-ben – egy ereje teljében lévő jóléti korszak végén, de messze a migrációs válság előtt történt. Vagyis hogyan is feltételezhetjük, hogyha 2010-ben egy politikus számára nyilvánvalóvá vált, hogy egy addig támogatott modell nem tartható, akkor majd a problémák súlyosságának jelentkezésével erről megfeledkezett volna?

 

(…)

 

 

Ez annyit is tesz, hogy a német politika mára egyáltalán nem hisz abban, hogy a menekülteket magukra szabad hagyni egy jóléti társadalomban, és meg lehet engedni nekik, hogy úgy éljenek, ahogy nekik tetszik. Ebből lenne a multikulturalizmus támogatása. Német precizitással minden bizonnyal készülnek és készítik ennek megakadályozását. Lehet mondani, hogy mindez naivitás, de azt nem, hogy Merkelék átengednék Európát a bevándorlóknak.

 

 

(…)

 

 

Sokkal inkább arról van szó, hogy Merkel a bűnbak szerepét tölti be. Minden terrorista akció miatt, aki bűnbakot keres, őt tudja felelőssé tenni, noha lehet az erőszakoskodók vagy a terroristák nem is a menekültek közül kerülnek ki, hanem a korábbi problémák terméke.

 

 

Ma már ott tartunk, hogy Merkel törökpolitikájában megbújó kockázatokért is Merkel a hibás. Mert kétségkívül lehet „törököt fog” vele. Ez a szép magyar mondás annyit tesz, hogy az EU ki lesz használva és be lesz csapva, sőt, hogy mi leszünk a törökök foglya. Talán tudomásul kéne venni, hogy most nincs jó megoldás, és pláne tökéletesen biztonságos és kockázatokat nullára csökkentő megoldás nincs.

 

 

24.hu, Zsolt Péter: Angela Merkel a hibás, a törökök foglyai leszünk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!