Németországban Angela Merkel kormánya folytatja dicső útját:a migránskérdésben sikerült egyezségre jutnia az új törvényről, ami szolidáris és egyúttal pragmatikus. Egyrészt megkönnyíti a menekültek számára a munkahelyek megszerzését, másrészt azokat, akik nem akarnak integrálódni, visszaküldi.

 

A németek megértették, hogy az integráció kulcsmomentuma a munka, mivel a külföldi azon keresztül tagozódik be a többségi társadalomba. Ezért a szövetségi kormány egy olyan alapot hoz létre, amely 100 ezer új, külföldiek számára fenntartott munkahely megjelenését támogatja.

 

(…) Hogy megelőzzék a munkavégzés alatti problémákat, minden külföldinek kötelező jelleggel abszolválnia kell egy német nyelv- és integrációs kurzust, ahol nem csak a nyelvet tanulja meg, hanem a német törvényeket és szokásokat is.

 

 hirdetes_810x300  

Az aki a kurzust elutasítja, mehet haza. Egyszerű.

 

Angela Merkel kormánya ezzel két legyet ütött egy csapásra. A menekülteknek felajánlott munkalehetőség a legjobb módszer arra, hogy alkalmazkodásra kényszerítsék és megakadályozzák a gettósodást. Másik oldalról megvilágítva, a dolgozó migráns már nem vesz fel állami támogatásokat, hanem hozzájárul az elöregedő német lakosság nyugdíjához.

 

Végre egy európai politikus, aki megértette, hogy a menekültek nem feltétlenül jelentenek veszélyt (…).

 

Az osztrákokat ez nem érdekli. A törvényhozásuk szerdán fogadta el azt a javaslatot, ami alapján a kormány szükségállapotot hirdethet ki, amely alatt a menekültkérelem jogosságának vizsgálata nélkül, még a határon kiutasíthatja a migránst. (…)

 

Ráadásul az osztrákok a szükségállapotot nem csak egy terrortámadás esetére értelmezik, hanem  arra is, ha túl sok migráns van az országban, ami veszélyeztetheti a közrendet és biztonságot. Ez színtiszta alibizmus – hiszen ez alapján New Yorkban a város fennállása óta szükségállapot lenne.

 

(…) A Merkel-féle politikusok hiánya, illetve a „merkelizmus” hiánya – (…) pontosan ebben rejlik a szlovák és az osztrák migrációs politika valódi gyengesége.

 

Aktuality.sk, Komentár Zola Mikeša: Núdzový stav? Nedostatok politikov ako Merkelová

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!