Bevezetőnek egy fontos megjegyzés: Amíg nem állítják bíróság elé a Bašternák-ügyben szereplő tolvajokat, nem szabadna perbe fogni Matovičot sem azért, amit mondott.

 

A Matovič elleni vádemelés Fico rágalmazása miatt újabb bizonyítéka az ellenzék és a kormány kritikusainak buzerálásának.

 

Vegyük néhány tényt. Itt van a Lipšic és a Grendel elleni eljárás – amiatt, hogy nyilvánosan figyelmeztettek Kočner gyanús tranzakcióira a Privatbankánál.

 

 hirdetes_300x300  

Vagy itt van Matovič esete – azért kerül bíróság elé, amit Fico belizei vagyonáról mondott.

 

Továbbá, itt van a Lipšic elleni második büntetőeljárás – a Penta hírbehozása miatt a Paška-féle, Medial Group SK-t érintő botrányban.

 

Két újságírónő

 

A politikusokon kívül az újságírókat is zaklatják,  köztük a Trend újságírónőjét. A rendőrség azok miatt a cikkek miatt indított nyomozást, amelyekben Petková és Makarová a nagyértékű áfacsalásról tudósítottak, amelyeket Počiatek és Kaliňák miniszterek fedeztek.

 

Mindegyik büntetőeljárásnak két közös vonása van. Az egyik, hogy a rendőrség nyomás alá helyezte a kormány kritikusait, az ellenzéket és a médiát. A másik, hogy az eljárás arról szól, hogy valaki mit mondott vagy mit írt le. Vagyis szavakról és az ok nyilvános jelentéséről.

 

Másrészt: az ügyeket, amelyekre az ellenzék és a sajtó rámutatott, nem vizsgálták ki. Büntetlenek maradtak (Bašternák-ügy). Nem tesznek velük semmit, és senki ellen sem emeltek vádat. Annak ellenére, hogy az állam eurómillióktól esett el miattuk, és a gyanúsítottak kiléte közismert. (…)

 

 

Aktuality.sk, Dag Daniš: Komentár Daga Daniša: O dobrom a zlom policajtovi

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!