Tíz év. Ennyi év büntetést kapott Nora Mojsejová vállalkozó a 2008-ban elkövetett csalásért. A döntés még nem jogerős.  Úgy tűnik, hogy a rendőrség az ügyészséggel jó munkát végzett. Lehet hogy igen, habár az ügy nagyon egyszerű volt. Mojsejová pénzt kért kölcsön, amit nem fizetett vissza.

 

Amikor először merültek fel törvénytelenségek, Gašpar rendőrfőkapitány rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, noha máskor jóval súlyosabb ügyeket is egyszerű hírrel letud.

 

Mintha olcsó médiafigyelemre törekedne, ugyanis Mojsejová akkor helyi celebnek számított, aki vonzotta a hazai bulvár figyelmét.

 

 hirdetes_810x300  

(..)

Az ítéleten minden bizonnyal jól szórakoztak a politikai védelemmel rendelkező adócsalók is. Ők továbbra is büntetlenségek élveznek, mert tudják, kit kell felhívni, ha gond adódna.

 

Gašpar ezért is reklámozza Mojsejovát és Štefanovot, mert nincsenek valós eredményei. Miközben Csehországban és Romániában rács mögé kerülnek a képviselők és miniszterelnökök, nálunk a nyomozók csak a harmadik, negyedik kategóriájúakat kapják el. A politikában és az üzletben is.

 

De ez nem az ő hibájuk. A rendőrségen és az ügyészségen is sok rendes ember dolgozik, akik próbálnak tenni valamit, de ha aktívak, feletteseik levágják a fejüket. Egy olyan rendszerben, amely úgy működik, mint egy hadsereg, nincs hely az ember saját véleményének (..).

 

Gašpar minden héten sajtótájékoztatót tarthatna a korrupció elleni harcról vagy az adócsalás felszámolásáról. Ameddig nem állítja bíróság elé az elitet, addig mindez csak gyerekmese.

 

Aktuality.sk – Komentár Mareka Vagoviča: Celebrita Mojsejová a Gašparov boj s korupciou

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!