Állítja, hogy az Állami Vasúttársaság (ZSSK) többszörös áron szerelte be szerelvényeibe a wifi berendezéseket. Mi alapján mondja ezt?

 

A saját, jóval alacsonyabb költségeink alapján, amelyet a RegioJet az újabb és jobban működő berendezésekért fizet vonatjaiban.

A ZSSK csak azért engedheti meg ezt magának, mert van egy egyoldalúan felmondhatatlan, az állam számára előnytelen szerződése. Az állam fizet minden veszteséget, beleérte az ötszörösen drágább wifi beszerzését nyílt versenypályázat nélkül.

 

A parlament elnöke kritizálta a Regiojetet – ezúttal a vonatra adott támogatások kimerítése miatt. Igazak az állításai?
Andrej Danko ma a szlovák politika legnagyobb szégyene. Tudja, hogy a RegioJet érdekes téma, ezért személyes támadásokkal próbálja leplezni saját ügyeit. A Pozsony – Komárom vonalon az állam kilométerenként egy euróval kevesebb üzemi támogatást fizet a RegioJetnek, mint a ZSSK-nak.

 hirdetes_400x285  

 

Ez Szlovákiának évente több mint 1 millió eurós megtakarítást jelent. A vonatok üzemeltetésére a RegioJetnek aláírt, nyilvános szerződése van a közlekedésügyi minisztériummal. Ez a ZSSK-val kötött szerződéshez képest nagyon kemény, ugyanis cégünk visel minden kockázatot. (..)

 

Nem gondolja, hogy Andrej Danko telefonszámának nyilvánosságra hozatalával átlépett egy határt?

 

Nem. Andrej Danko az állampolgárok adójából fizetett politikus így minden szlovákiai adófizető alkalmazottja. Épp ezért kell, hogy legyen ideje arra, hogy válaszoljon a lakosok üzeneteire.

 

Andrej Danko saját nyomásgyakorlásával és a ZSSK támogatásával elérte, hogy monopóliumuk hosszú időre bebiztosítottá vált Szlovákia legfontosabb útvonalán. Az utasok így nem választhatnak majd az egyes cégek kínálatából, mint a mobilszolgáltatók vagy kereskedelmi láncok esetében.

 

(..)

 

 

Aktuality.skRadim Jančura: Zamestnanci sú veľmi dobre odmeňovaní (5 otázok pre Radima Jančuru)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!