Megint rendőrségi razzia volt Bašternák. Kár, hogy a Fico kormány razziái mindig csak arra szolgáltak, hogy hatást keltsenek, vagy megerősítsék Fico pozícióját. Esetleg a Smerhez közeli oligarcháknak segítsenek.

(..)

1.Razziák Bašternáknál

 

2016 júniusában a rendőrség ellenőrzést tartott Bašternák cégeinél. A választások utáni időszak legnagyobb botrányáról volt szó, ami a Bonaparte előtti tüntetésekhez vezetett. A razzia nem sokkal a Kaliňák belügyminiszter visszahívására összehívott parlamenti ülés előtt érkezett.

 

 hirdetes_400x285  

Bašternákot, akitől Fico a lakását bérli, azzal gyanúsítják hogy eurómilliókkal lopta meg az államot. Az ellenzék szerint Bašternák a múltban üzleti partnere volt Kaliňáknak, aki fedezte őt. Kaliňák korábban tulajdonrészt is vásárolt Bašetrnák cégében, a B.A.Haus-ban. A cég több százezer eurót küldött Kaliňák bankszámlájára. (..)

 

A következő razzia most volt, 2017 februárjában. Éppen akkor, amikor parlamenti ülésen próbálták meg Robert Ficot visszahívni a pozíciójából. A nyomozás és a razziák ellenére Bašternák ellen a mai napig nincs büntetőeljárás.

(..)

Az összes említett rendőrségi akció hatása leginkább mediális volt, esetleg politikai, vagy üzleti. Egyes razziák az oligarcháknak segítettek, mások Kaliňáknak, vagy éppen Ficonak. Az igazságügyi indítékaik eddig nem igazolódtak be. Nyomuk veszett.

 

aktuality.sk Dag Daniš: Prečo Fico miluje policajné razie

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!