Fico az egyik nap azt ígéri a lengyeleknek és a magyaroknak, hogy közösen veszik fel a harcot a többsebességes Európa ellen. Másnap meg kijelenti, hogy a többsebességes Európában Szlovákiának az integráció középpontjában kell lennie. Tényleg megbízható partner.

 

Amikor a lengyelek csütörtökön rendkívüli visegrádi találkozót rendeztek – főleg Szlovákia kérésére-, támogatták a kettős minőségű élelmiszerek elleni küzdelmet. Ficotól cserébe azt várták, hogy támogassa a többsebességes EU elleni küzdelmet (Ezt a németek és franciák szeretnék elérni). Valamit valamiért.

(..)

„Nem egyezünk bele az EU-n belüli megosztásokba, mivel az egyenes út a szétváláshoz” – állította a közös sajtótájékoztatón Beata Szydlo lengyel miniszterelnök. Fico mellette helyeslően bólogatott. Még meg sem száradt az aláírásának tintája a közös egyezményen, amikor….

 

 hirdetes_810x300  

Vágás, egy nappal később David Davis brit miniszterrel tárgyalt. „Ha a többsebességes Európa valósággá válik, akkor Szlovákia az európai integráció középpontjában szeretne lenni, célja a gyorsabb integrációba való bekerülés” – mondta a szlovák kormányfő.

(..)

Nem, nincs abban semmi rossz, ha a szlovák kormányfő országának érdekeit nézi. És igen, Szlovákiának előnyösebb az integráció középpontjában lennie.

 

De akkor miért ígéri meg egy nappal korábban a lengyeleknek és a magyaroknak, hogy támogatja őket egy olyan harcban, ami Szlovákiának előnytelen? Vagy másképp: a szlovák miniszterelnök tényleg azt hiszi, hogy „hűtlensége”  után megbízható partnereink lesznek a magyarok és lengyelek? Hogy támogatnak majd minket, amikor nekünk lesz szükségünk valamire?

(..)

 

aktuality.skZolo Mikeš: Fico podrazil Maďarov a Poliakov

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!