Úgy gondolom, hogy Szlovákiában hamarosan társadalmi robbanás következik be, ami már április közepén megtörténhet, amikor Pozsonyban nagyszabású korrupció-ellenes tüntetést rendeznek a diákok. (…)

 

[Robert Fico] figyeli ezt, és az elmúlt hetekben Közép-Európa legnagyobb korrupció-ellenes harcosaként szerepelteti magát. Persze marketinghúzásról van szó. A kormányfő csak úgy tesz, mintha a korrupció ellen harcolna, de valójában nem tett és nem tesz semmit [ennek érdekében].

 

Persze sietett a mečiari amnesztiák eltörlésével (…), hirtelen eljárás indult Bašternák ellen, miközben négy évig senki nem is foglalkozott vele, de az is kiderült, hogy nem adócsalás miatt emeltek ellene vádat, és könnyedén meg is úszhatja, ha kifizeti [a be nem fizetett adót]. (…)

 

 hirdetes_300x300  

Mindezt afféle játéknak értékelem, melynek célja, hogy megnyugtassa a közvéleményt, hogy az utca emberének nyomása alatt ne essen szét a kormánykoalíció. (…)

 

Válaszúthoz érkeztünk, mint ahogy 1989-ben is, amikor a diákok jelentősen hozzájárultak a rendszerváltáshoz. Aztán jött 1998, amikor erőteljes tiltakozások zajlottak és Vladimír Mečiar elvesztette hatalmát. 2017 is fordulópontnak nevezhető, amikor eldől, merre haladunk tovább. (…) Olyan társadalmi mozgások, tiltakozások indulhatnak be, amelyek kormányváltáshoz vezethetnek. Persze az lenne az ideális, ha ez demokratikus és nem erőszakos úton történne. (…)

 

A legtöbb politikus sajnos csak az utca nyomásából ért. (…)

 

Aktuality.sk, Video: Fico má strach, že padne vláda

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!