Úgy tűnik, Andrej Kiska kijelentése, miszerint nem indul a következő parlamenti választásokon, felgyorsított néhány lépést. Már nem várnak tovább arra az új pártra, amelynek egyesítenie kellene a jelenlegi pártokkal szemben értelmes alternatívát kereső szavazókat.

 

Miroslav Beblavý és Jozef Mihál képviselők megértették, hogy a Kiska 2.0 stílusban vezetőt találni értelmetlen, ezért bejelentették, hogy új pártot alapítanak. Amíg nem sikerül valamilyen értelmes vezetőt (mást, mint ők ketten) találniuk, addig a pártépítés ráér.

 

Kezükre játszik a tegnapi korrupcióellenes menet sikere is, ahol emberek ezrei jelezték elégedetlenségüket Szlovákia fejlődésének jelenlegi iránya miatt. Felesleges lenne ma megtippelni Beblavý és Mihál pártjának potenciálját, de Andrej Kiskához hasonlóan ők is felgyorsítottak néhány folyamatot a politika színpadán – és annak hátterében is.

 

 hirdetes_300x300  

Véget ért a várakozás, kezdődik az elégedetlen választókért folytatott harc. Beblavý és Mihál is tudja, hogy mit jelenthet az időelőny.

 

Aktuality.sk – Komentár Petra Bárdyho: Koniec hľadania Kisku 2.0
kép: DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!