Miroslav Beblavý parlamenti képviselő bejelentette, hogy Jozef Mihállal közösen pártot alapít. A döntésének megvan a logikája. A városi liberális szavazóknak egy része úgy gondolja, hogy nincs kire szavaznia. Csalódtak Bugár „karakterében” és más hanyag progresszívekben, ezért új messiást keresnek.

 

Beblavý nem tartozik azok közé, akik csak a túlélésért küzdenek a politikában. A parlamentben aktív, hasznos törvényeket terjeszt be, jó a személyes marketingje. Rosszabb a helyzet viszont a személyes integritása és megbízhatósága terén, pedig egy botrányban sem érintett. Gyakran felhozza őket, de ha a sajátjairól van szó, behunyja a szemeit és befogja a száját.

 

Mint a sír

 

 hirdetes_300x300  

Például a Gorilla-ügy. (..) Beblavý hallgatott, mint a sír. Lucia Žitňanskával együtt, aki most olyan emberekkel ül egy kormányban mint Kaliňák, csak akkor kezdtek mozgolódásba, amikor 2012-ben bekerültek a parlamentbe.

 

Na nem azért, mert az SDKÚ ügyei gátolták volna őket (Gorilla, postafiók-cégek). A legnagyobb problémának a párt új vezetőjét (Frešot) tartották, és a perspektívájuknak elvesztését vezetése alatt. Beblavý és Žitňanská is leléptek, más irányba. Az első Radoslav Procházka ölében landolt, a másik politikailag Bugár Bélához közelített.

 

Megkapaszkodott a hálóban

 

Beblavý úgy csatlakozott a Sieťhez, hogy Procházka elnöki kampányának finanszírozásával problémák voltak 2014-ben. (..) Őt azonban ez nem zavarta, ahogy az sem, hogy Procházka számlák nélkül szerette volna kifizetni a Sieť hirdetéseit (Matovič hangfelvételei).

 

A bizalmat az sem rengette meg, amikor a párt 2016-os választási hitelét magyarázták. Beblavý az elnök kommunikációs ügyetlenségével könnyített a helyzeten.

 

Paškáék

 

A képviselő, aki vagyonunkat őrzi, nagyon csendben volt akkor, amikor a Sieť második emberéről (Hrnčiar) kiderült, hogy a politika mellett üzlettel is foglalkozik. (..) Viszont nagyon aktív volt akkor, amikor Paškáék egészségügyi bizniszeit kellett lelepleznie. Nem telt el nap úgy, hogy ne húzott volna elő egy újabb „csontvázat”.

 

Ez rendben van. Viszont ha elkezdünk mutogatni valakire, előtte nem árt, ha a saját házunk körül sepregetünk. Másképp az emberek nem fogják elhinni, hogy komolyan gondoljuk.

 

A változás vezetője?

 

A diáktüntetés után hallani lehetett, hogy Beblavý lehet a változás vezetője. Biztos nagy kár lenne, ha a hozzá hasonló politikusok kiesnének a parlamentből. (..) Valami azonban hiányzik belőle ahhoz, hogy Robert Fico kihívója legyen. Mégpedig a képesség, hogy akkor is álljon ki a politikai mocsok ellen, ha nem hoz számára hasznot.

 

 

Aktuality.sk – Komentár Mareka Vagoviča: Beblavý nemôže byť vyzývateľom Fica

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!