Bármit gondolhatunk Matovičról. Azt is, hogy egy provokátor, aki elsüllyedt a személyes vitákban és valóságshow-t csinált a politikából. Csakhogy Matovičnak száz indoka van arra, hogy személyeskedjen és „rossz” legyen.

 

Levéltitok

 

Ha bebizonyosodik, hogy Danko (SNS) felelős a levéltitok megsértéséért, másodpercek alatt távoznia kellene. És nem csak a parlament éléről.

 

 hirdetes_810x300  

Már most is tudjuk, hogy a parlament vezetésében megsértik az alkotmányos jogokat – A magánügyek és a levéltitok védelmét. A parlament irodája nem csak biztonsági okokból nyitotta ki a képviselőknek címzett leveleket. A tartalmukat is ellenőrizték, ami törvény- és alkotmányellenes. (..)

 

Matovič idegei

 

Nem csodálkozhatunk azon, hogy Matovič elvesztette az idegeit. A kormányhatalom nem csak a postájában turkál. A kormány és a koalíció Matovičot érintő célzott támadása szörnyű. Kutakodnak a személyes postájában. Kutakodnak a személyes egészségügyi irataiban a katonai hírszerzésnél, majd nyilvánosságra hozzák. Kutakodnak a céges dokumentációban és a vizsgálati anyagokban. Majd nyilvánosságra hozzák.

 

(..)

Mindenkinek – az olvasónak és Matovičnak is – meg van a joga a magánügyek védelmére a hatalom zaklatása esetén. Ez az egyik legalapvetőbb joga a nyugati „szabad világnak”, amelynek védenie kellene minket a hatalommal és befolyással rendelkezők támadásaitól.

(..)

Matovič esetében ezeket az alapvető jogokat megsértették. Már régen. Az is igaz, hogy Matovič egy provokátor. Személyes, nem tárgyilagos, agresszívan viselkedik. Viszont azok után, amit Fico kormánya művelt vele, minden oka megvan rá.

(..)

Elég volt

 

Matovič esete igazolja, hogy az államhatalom kezdi elveszteni korlátait. A szent korlátait. Ahogyan vissza élnek vele zaklatás és politikai ellenfelek megsemmisítése céljából. (..) Itt már nem Matovičról, az állampolgárról és az ellenzéki képviselőről van szó. Itt pusztán elvekről van szó.

 

 

 

Aktuality.sk Komentár Daga Daniša: To, čo robia Matovičovi, je nehoráznosť

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!