A Plus 7 dní hetilap mai hírei szerint a belügyminisztérium jövedelmező, Pozsony központjában található parcellákat cserélt el vereknyei lakásokra a rendőrök számára.

 

A hetilap szerint az állam vesztesége nagyjából egy millió euró. De ez nem minden.  A telkeket egy olyan cég kapta meg, amely mögött Vereknye városrész polgármesterének, az egykori SDKÚ-s Martin Kurucnak a felesége áll.

 

Kuruc és felesége a helyhatósági választásokon a kormánykoalíciót vezető Smer jelöltjeiként indultak. A belügyminisztérium állítja, hogy csak egy aljas, Robert Kaliňákot érintő támadásról van szó.  Azzal is védekeznek, hogy a parcellák egyikén, amelyet Kuruc felesége megkapott, pénzügyi teher van, vagyis valójában alacsonyabb értéke van annál, mint amit a Plus 7 dní állít.

 

 hirdetes_810x300  

Ennek ellenére felmerül a kérdés, hogy Kaliňák emberei a Pozsony központjában található telkeket miért nem aukción értékesítették, hogy a legmagasabb áron adják el.  Ha az egészre nem kapunk világos magyarázatot, akkor az egész nem más, mint kereskedők és különböző politikai felmenőkkel rendelkezők mocskos üzlete, akiknek érdekeit egyszerűen elhallgatták.

 

Aktuality.sk – Videokomentár Mareka Vagoviča: Toto musí Kaliňák vysvetliť

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!