(…) Matovič és a kormánykoalíció összetűzései nem tárgyilagosak, nem is politika alapúak, hanem személyesek. És azokra, akik a „vitában” személyeskedők – vagyis sértegetnek, mert más különben magukat érzik megsértve – más szabályok vonatkoznak.

 

A személyes ellentétekben kulcsszerepet játszanak az olyan fogalmak, mint a megszállottság és a bosszú. Ha megtámadnak minket, vissza akarunk vágni – még keményebben. Még akkor is, ha azzal saját magunknak is kárt okozunk.

 

Matovič ezt egyszer már meglépte, mikor az elnökválasztás után a rendőrség razziát tartott családi cégében, és egyszer csak szélsőséges megtorláshoz folyamodott. Ficot és annak feleségét nyilvánosan megvádolta, hogy adóparadicsomokban 750 millió dollárt rejtettek el. Csak úgy, bizonyítékok nélkül, kiengedte az éterbe. Abszurd módon, de keményen.

 

 hirdetes_810x300  

(…) Most ez ismétlődött meg. Matovičot valaki halálosan megfenyegette. OK, tegyük fel, hogy a történetnek van valóságtartalma. Csakhogy Matovič már nem Fico, hanem Danko megszállottja, minden idegsejtje Dankot jelölte meg bűnösnek.

 

Vasárnap  Danko gúnyolódott a televízióban Matovičon, miszerint pszichopata. Hétfőn Matovič visszavágott Dankonak, a maga sajátos módján, szélsőségesen és abszurd módon. Emocionális alapon. Mert Matovič ilyen, mikor nyomás alá kerül, labilisan és agresszíven viselkedik.

 

Ha Matovičot valaki halálosan megfenyegette, azt komolyan kell venni, és az ügyészségnek lépnie kell… Másrészről, épp Matovič volt az, aki nyilvános tüntetéseket szervezett, ahol a tömeg a „Fico do basy” jelszavakat skandálta (Börtönbe Ficoval), ami azták a „kivégezni” felkiáltássá fajult a végére.

 

Ha megnézzük az érem másik oldalát, Matovičnak nem kéne sem sírnia, sem panaszkodnia, vagy földhöz vágnia magát, hogy már pedig ő befejezte a parlamentben (hiszen nem fejezi be).

 

Lipšicet és családját is durván megfenyegették, többször és folyamatosan. Mégis állta a sarat.

 

Matovič a koalícióval folytatott harcban kudarcot vallott.

 

Egyébként, egy épelméjű sem feltételezte, hogy Matovič egy jobboldali koalíciós kormányt tartósan és határozottan támogatni bírt volna.

 

De hogy még ellenzéki politikusként sem állja meg a helyét, az új.

 

Aktuality.sk, Komentár Daga Daniša: Matovič zlyhal

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!