Marian Kotlebával és pártjával, az ĽSNS-vel az együttműködést már 2016-ban, a választások estéjén kizártuk. (…) Száz százalékig biztos voltam benne, hogy egytől egyig mindenki egyet fog velem érteni.

 

Azóta többször alátámasztottuk, hogy az együttműködés az ĽSNS-vel szóba sem jöhet, és az ellentettjét még csak véletlenül sem sejtettük. Rendszeresen a párt és az ötletei ellen nyilatkozunk.

 

Ennek ellenére még mindig találni olyan embereket, akik a Szabadság és Szolidaritás pártjáról, valamint konkrétan rólam azt állítják, hogy ilyen együttműködésre készülünk, továbbá, hogy elhatároztam, hogy elhagyjuk a Nyugatot „ezért halálosan komolyan kell venni azt, hogy a cél elérése érdekében a szövetségeseket a parlament legsötétebb bugyraiból fogjuk kiválasztani”.

 

 hirdetes_810x300  

X-edszer mondom el, hogy az együttműködés bármilyen formája, konkrét választások előtti koalíció, az ĽSNS támogatta kisebbségi kormány, koalíció és fene tudja, hogy még micsoda, csak a holttestemen keresztül lehetséges. Erre minimum három konkrét okom van:

 

  1. Az ĽSNS az állítja, hogy 2+2 = 17

 

Az ĽSNS programja egyszerűen megvalósíthatatlan. A nyugdíjkorhatárt 60 évre csökkentené, ami hatalmas pénzbe kerülne éppúgy, mint a NATO-ból való kilépés vagy a légelhárításba való befektetés. Az egyenadót 15 százalékra csökkentenék, és mindezek mellett Szlovákia az ĽSNS vezetése alatt kiegyensúlyozott költségvetést szeretne elérni. Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy 2+2 = 17.

 

  1. Az ĽSNS euroszkeptikus, míg az SaS eurorealista

 

Szlovákia számára az EU-s tagságot kulcsfontosságúnak tartom. (…) Ezzel ellentétben az ĽSNS az EU-ból és a NATO-ból való kilépést szorgalmazza.

 

  1. Az ĽSNS fasiszta

 

Milan Mazurek ĽSNS-s parlamenti képviselő azt állítja, hogy hatmillió zsidó megölése csupán mese. Marián Magát, az ĽSNS 88. számú képviselője a választási listájukon pedig úgy véli, hogy nem is Hitler kezdte el a háborút. Az ĽSNS vezetősége nem zárta ki ezeket az embereket, nem is határolta el magát tőlük, ők pedig nem változtatták meg a kijelentéseiket…Itt nincs mit megoldani, az ĽSNS egy fasiszta párt. (…)

 

Az együttműködést hasonlóképpen elutasítom a Smerrel is, bár más okokból (konkrétan a téves ideológiák és a rengeteg korrupciós botrány miatt), és azt hiszem, hogy nagyon sokszor bebizonyítottuk, hogy az adott szavunk érvényes. Ellentétben olyan pártokkal, mint a Most-Híd vagy a Sieť.

 

Emellett pedig az is érvényes, hogy az ĽSNS számunkra „no go”.

 

Aktuality.sk, Richard Sulík: Prečo je Kotleba pre SaS neprijateľný

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!