A miniszterelnök kijelentette, hogy a civil szektor milliókat meríthet az euroalapból. Valószínűleg azt gondolja, hogy ezzel sikerül lepleznie a korrupcióellenes harc terén tett egyre kétségbeesettebb lépéseit.

 

Amennyiben Robert Ficónak valóban fontos lenne az igazság Szlovákiában, akkor a marketingfogások helyett rögtön három kulcsfontosságú embert visszahívna a funkciójából.

 

A belügyminisztert, Robert Kaliňákot, az országos rendőrfőkapitányt, Tibor Gašpart, valamint Dušan Kováčik speciális ügyészt.

 

 hirdetes_810x300  

A civil szervezetek azon felszólítása, hogy terjesszenek be olyan korrupcióellenes projekteket, amelyekkel az európai adófizetőket is bevonhatják, csupán egy olcsó trükk arra, hogy miképpen kell megvenni a civilek jóindulatát és  hogyan kell befogni a szájukat.

(…)

 

Annak érdekében, hogy a kormányfőnek megspóroljunk egy kis időt, van számára egy jó tanácsunk. Az euroalapból a pénzt rögtön a Krempaská–Weisenbacher kettősnek küldje.

 

Ezek az aktivisták már tudják, hogy miképpen lehet hiteles kampánnyal rossz hírét kelteni Fico politikai ellenfeleinek.

 

Igaz, hogy mindez kicsit átlátszó lesz, de még mindig őszintébb és autentikusabb annál, mint hogy az illedelmes civil szervezetek egy Potyemkin-falu kiépítésénél asszisztáljanak.

 

Aktuality.sk, Videokomentár Mareka Vagoviča: Fico chce zapchať ústa mimovládkam 

Nyitókép: Erik Adamson/Aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!