Andrej Danko egy éven át ostromolta a televíziót. Végül sikerült bevennie, mégha most osztoznia is kell a zsákmányon. S mivel a nála erősebb Ficoval kell osztoznia a zsákmányon, csupán egy szerény rész juthat neki.

 

(…)

 

Az összecsapások éve

 

 hirdetes_300x300  

Mikor egy évvel ezelőtt elkezdődött az RTVS-ért folyó küzdelem, három olyan erős játékossal számolhattunk, akik befolyásolhatták a dolgok kimenetelét. Az egyik Danko volt és pártja az SNS, akik azonnal a választások után helyet követeltek maguknak a televízió irányításában. Maďarič-csal találták azonban szembe magukat, aki nem volt hajlandó üzletelésbe bocsátkozni. A Danko és Maďarič közti ellentét azóta igazi állóháborúba torkollott, és idén júniusig várniuk kellett.

 

A második játékos Maďarič volt, aki a Smer alelnökeként és kultúraügyi miniszterként szállt be a versengésbe. Igyekezett a biztató eredményekkel bíró Mikát támogatni és megtartani, aki egy sikeres televíziót csinált az RTVS-ből. Kettejüknek azonban csak arra volt erejük, hogy átmenetileg megtartsák pozícióikat, nem pedig arra, hogy sikerrel járjanak az új vezetőség megválasztásánál.

 

A harmadik játékos Fico volt, aki Mikától és az RTVS politikájától ugyanolyan ideges volt, mint Danko.

(…)

 

Ficonak végül rögtönöznie kellett, s kénytelen volt abból főzni, amit talált. Tehát: le kellett csapnia Danko favoritjára, Rezníkre, és ha részlegesen is, de kissé megdolgoznia és a saját oldalára állítani. Csak hogy tisztában legyen vele, ki is itt a főnök!

 

Ficonak végül bejöttek a számításai, a Danko – Fico egyezségre Maďarič is rábólintott. Rezníkkel egészen korrektnek mondható kapcsolata volt. S még a szavazást megelőzően maga Bugár is fejet hajtott a győztesnek, mivel az érdemeken ő is osztozni akar, s a tortából egy szeletet ő is követel magának.

 

(…)

 

Mindezek ellenére, valószínű, hogy Danko az RTVS-ért folyó hajtóvadászatban aratott győzelme ellenére sem lesz túl elégedett a zsákmány rá eső részével. Furcsamód, mintha a történelem megismételné önmagát. Emlékezzünk csak: Danko egyszer már győzött a választásokon, hogy aztán később leégjen. Hasonló lenne most is a helyzet?

 

Másként fogalmazva: Rezník 20 éves „karrierje“ alatt megtanulta, hogyan kell egészséges és arányos kompromisszumokat kötni. Dankonak az elmúlt egy év alatt csak az étvágya nőtt.

 

 

aktuality.skDag Daniš: Bitku o televíziu vyhral Danko. Formálne.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!