Emmanuel Macron a brüsszeli csúcson elszállt és zsarolni kezdett. Idáig érvekkel csak Sobotka cseh kormányfőnek sikerült legyőznie. Ellentétben Robert Ficoval. Ő az UEFA-nak ír leveleket. Nem felejtette el véletlenül, hogy nem edző, hanem Szlovákia miniszterelnöke? Vagy az európai partnerekkel való tárgyalás során hiányzik belőle a bátorság?

 

(…) Miért is történt valójában a brexit? Tette fel a kérdést az új francia elnök. „Hát azért, mert a kelet-európai munkavállalók elvették a britek munkáját” – válaszolta meg a francia sajtónak Macron. Majd pedig levonta következtetéseket.

 

(…) A V4-ek francia elnökkel történő találkozóján a francia protekcionizmussal csak Bohuslav Sobotba szállt szembe. Megjegyezte Macronnak, hogy először a saját háza táján tegyen rendet. Arra kellene utasítania a Csehországban működő francia cégeket, hogy a cseheknek a francia fizetési normák alapján adjanak fizetést.  Elvégre egyenlőség van az unióban, egy piacon, egy cégen belül is nem?  Vagy ez most nem egy közös normákkal rendelkező piac? (…)

 hirdetes_810x300  

 

Fico kormányfő a találkozón nem tett ilyen kijelentéseket. Pedig tehetett volna – a Peugeot gyára itt van Szlovákiában, a szlovákok örömmel elfogadnák a francia béreket. (…)

 

Lehet, hogy a szociális kohéziót nem sikerül teljes mértékben átültetnünk, de nem húzhatjuk be minden tárgyaláson a fülünket; adekvátan kell megszólalnunk. (…)  Ezt minden esetben Robert Ficonak is ki kellene próbálnia – még akkor is, ha ez több politikai bátorságot igényel, mint a siránkozás és a levélírás az UEFA-nak.

(…)

Aktuality.skZolo Mikeš: Sobotka dal dole Macrona. Fico sa hrá na trénera

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!