Orbán Soros-ellenes kampánya nemzetközi botránnyá fajult. A magyar miniszterelnököt megint a szabadság ellenségének nevezik, Sorost pedig nagylelkű emberbarátnak színezik ki. Ez a kép azonban hamis.

 

(…) Soros nem csak a harmadik (civil – a szerk. megj.) szféra illetve a baloldali civil szervezetek ikonja és támogatója, hanem főleg politikai játékos. A WikiLeaks szerint szorosan együttműködött Clintonékkal, szervezetei nem csak ideológiáját (például a migráció támogatását), de politikáját is terjesztik.

 

Soros és barátai Orbánról egyértelműen mint ellenségről beszélnek, akit meg kell buktatni. Természetesen, a szabad nyugati világban Sorosnak joga van megvalósítani céljait, és közben támogatni a civil szférát, az egyetemeket, egyértelműen ellenzéki pártokat… Ugyanígy joga van kikiáltani Orbánt a szabadság ellenségének és kampányhadjáratot folytatni ellene.

 

 hirdetes_810x300  

De ugyanez a jog megilleti ellenfelét is – Orbán Viktort. És ha a törvényesség és fair play keretein belül teszi azt, akkor minden rendben.

 

Orbánnak ugyanakkor megvan az a joga – és kötelessége –, hogy megvédje Magyarországot az illegális bevándorlás hullámától. Főleg, ha olyan migránsokról van szó, akik erőszakos közösségekből származnak és kevésbé alkalmazkodóak.

 

Orbán Viktor három csapása

 

Orbán a Soros elleni harcban három eszközt használt fel. Az egyik (…) a Fidesz plakátkampánya. A másik kettő pedig a civil törvény és a Lex-CEU.

 

Sem egyik, sem másik esetben nem beszélhetünk „megsemmisítő erejű csapásokról”, mint ahogy azt Soros szövetségesei kiabálták az Európai Parlamentben vagy a médiában. A civil törvény esetében az Orbán-kormány csupán arra kötelez, hogy [a civil szervezetek] jelentsék be és vallják meg a külföldről kapott bevételeiket – amit teljesen természetes szabálynak tekintene bármely rendes (átlátható) szervezet és bármely ország, amelynek a gyarmati létnél nagyobb ambíciói vannak…

 

 

A budapesti egyetem esetében Orbán megint csak azt követeli meg, hogy az intézmény tegye rendbe az alapokmányát. Soros egyeteme Magyarországon úgy működik, mint egy külföldi egyetem kihelyezett intézménye. A gond az, hogy Sorosnak az „anyaországban” nincs semmilyen egyeteme. Az egyetem anyaintézménye Amerikában csak egy postafiók.

 

A magyar kormány azt követeli, hogy a budapesti Közép-európai Egyetem vagy egy valódi külföldi egyetem kihelyezett intézményévé váljon, vagy – ha az előbbi nem megy – a magyar törvények szerint működjön.

 

Egyszerűbben: a Soroshoz hasonlóknak bele kéne törődniük abba, hogy nem csak ők szervezhetnek nyilvános kampányt és tehetnek „ellenségeket” fekete listára. Mert néha az történik, hogy az ellenség az önfenntartás ösztönével van felvértezve. Mégpedig igen erős ösztönnel.

 

Aktuality.sk, Komentár Daga Daniša: Kampaň proti Sorosovi je v poriadku

Nyitókép. Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!