Három héttel ezelőtt Andrej Danko fáradt és dühös volt. Durcáskodott, annyira, hogy eltörölte a kormányülést. Végezetül azonban Fico és Danko kibékültek. De megvolt az ára.

 

Danko tegnap keresztülvitte a tanárok béremelését már idén szeptembertől, hogy Plavčan (SNS) miniszternek legyenek eredményei. Fico elérte, hogy Jahnátek legyen az Árszabályozási Hivatal elnöke, ő dönt majd az energiaárakról.

 

Ezen kívül a kormány rábólintott két új állami kitüntetésre. Egyik a kormány, vagyis Fico kezében lesz. A másik a házelnök kezében, vagyis Dankonál. Fico és Danko megosztozott.

 

 hirdetes_400x285  

 

(…)

Jahnátek elvtárs

 

Amikor a gazdasági minisztérium a „független” Jahnáteket választotta a hivatal élére – egy Smerhez nagyon közeli figurát bármiféle tapasztalat nélkül az energiaszektorban – Danko egy létszámfeletti komédiásnak érezhette magát (és nem koalíciós partnernek). Igaza volt.

 

 

Mivel nem volt ereje arra, hogy Jahnáteket megállítsa, inkább megsértődött. A kormány ülését elhalasztotta. Ekkor lépett közbe Fico, aki tagadta a koalíciós krízisről szóló híreket. Megvárta, míg Danko lenyugszik és kis engedményeket kínált fel neki – pénz az oktatásügyi miniszternek, vagyis a tanároknak. Támogatta Danko furcsa ötletét, hogy a parlament is oszthasson ki állami kitüntetéseket. Egy érmet Dankotól és 25 ezer eurós díjat az érdemekért…

(…)

Fico keresztülvitte azt, amit akart. Főleg Jahnátek kínos jelölését. A sértődött Danko pedig kapott egy vödröt, tele új játékkal.

 

Aktuality.sk –  Komentár Daga Daniša: Fico si Danka udobril. Hračkami

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!