Fico előbb – világos megegyezés nélkül Dankoval – kikényszerítette Plavčan távozását az Oktatásügyi Minisztérium éléről. Kiskával való konzultáció nélkül bejelentette, hogy a tárca vezetését Peter Gajdošra bízza. Fico „krízismenedzsmentje” végül Kiskába ütközött. Bejelentette, hogy az oktatásügyet nem Gajdoš, hanem Matečná mezőgazdasági miniszternek adja.

 

Vagyis: már nem csak a koalícióban, hanem a kormányban is komikusan és kaotikusan néznek ki a kapcsolatok. Fico az újságból tudja meg, hogy tervei nem teljesültek. Mert az elnök másképp döntött. Az egyik kéz nem tudja, mit kínál a másik…. és ha szeretné megtudni, néznie kell a híreket. Mint a Kétbalkezesek sorozatban.

 

A kaotikus állapotért Fico a felelős. Ő volt az, aki elkezdte ezt a játékot. Danko az újságíróktól tudta meg, hogy Fico az oktatásügyi miniszter (SNS) fejét követeli. Kiska a médiából tudta meg, kit kellene a kormányból kineveznie Plavčan utódjának.

 

 hirdetes_300x300  

Kedden, a nemzeti felkelés ünnepén mindhárman találkoztak. Fico azonban távolságtartó volt Kiskával (akivel konfliktusai vannak) és a parlament elnökével szemben (akivel konfliktusai vannak). Kiska elnök ráadásul az oktatásügyi miniszterről csak Dankoval beszélgetett. Eredmény: másképp kell lennie, mint amit a kormányfő a Pravda napilapban elképzelt.

 

Fico problémája nem csak abban rejlik, hogy nem beszélget az államfővel és a parlament elnökével, hanem abban is, hogy elutasítja a kompromisszumokat. És ignorálja őket, mint partnereket. (…) Tanulság:  ha Fico legközelebb az újságokban szeretné elmondani hogy mit csinál, előtte talán megbeszélhetné azokkal, akiket érint. Mert az SNS-t már nem Slota irányítja. Az elnök pedig már nem „a Smer tagjának tekinthető” Gašparovič.

 

Aktuality.sk – Komentár Daga Daniša: Fico dostal frčku do nosa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!