(…)

A szabályok egyszerűek. Ha pókert játszunk, nem feltétlenül jó lapokra, hanem erős idegekre van szükségünk. Már augusztus elején tudni lehetett, hogyan végződik majd Danko és Fico összecsapása.

 

Dankonak az a problémája, hogy amatőr. Ambiciózus, labilis, amatőr, aki rendszeresen veszélyezteti a kormányt, koalíciót, pártot, saját magát… Ez a koalíciós krízis legfontosabb tanulsága: Dankoval nem megy. Ficonak és a Smernek elfogadhatatlan folytatni ezt a kínos komédiát. Nem azért, mert Fico nem győzné a kis vitákat és harcokat az SNS-el. Mindegyiket megnyerte.

 

Inkább azért, mert Ficora nézve ez mérgező. Végső soron tőle is visz el pontokat. Meg a tekintélyét. Az állandó feszültségek, viszályok, árulások és bizonytalanság rendszerében inkább a jobboldali kormányok működtek. Fico kormányai állandóan a „stabilitás” varázsszót ismételték.

 hirdetes_300x300  

 

Nagyon valószínű, hogy a Smer azon dolgozik, hogy Dankot eltüntesse, lehetőleg anélkül, hogy az egész SNS-t elveszítenék.

 

A Danko embereiről szóló vizsgálati információk, melyek besziv§árogtak a parlamentbe, egyáltalán nem biztos, hogy hamisak. Több forrás is állítja, hogy a rendőrség a uniós támogatások ügyében „Danko jobbkezét” is vizsgálta. Ez pedig egy ok, hogy miért nem ment neki  Kaliňáknak. Csak Richter támadására szánta el magát (azt is ártalmatlanul, vaktölténnyel tette).

 

Kevés embert lepne meg, ha a Smer már előkészítette volna a hurkot Dankonak, amit már csak be kell húzni. Aztán pedig azt „tanácslni neki”, hogy jelentse be távozását a politikából.

 

Aktuality.sk – Komentár Daga Daniša: Danko je ako šumivý celaskon

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!