(…) Nem egy eset a probléma. Bžán távolról sem tartozik a nagy játékosok közé, akik eurómilliókat szipkáznak el az államkasszából. A probléma a kliensrendszer, amely lehetővé teszi, hogy jogászok, konzultánsok, tanácsadók állami pénzeket vegyenek fel. Több száz millió eurót.

 

Az igazságügyi minisztertől többet vártunk, mint egy száraz megjegyzést az újságíró kérdése után. Žitňanskának új szabályokkal kellett volna jönnie, melyek korlátozzák az állami fizetéseket különböző „szolgáltatásokért”.

 

Bžán csak azt csinálta, amit sokan mások. Például: a lényegesen erősebb és sikeresebb ügyvédi iroda, az államkasszától függő Ecker – Kán & Partners. Ez a társaság Fico kormányai alatt több tíz hasonló üzletet bonyolított le.

 

 hirdetes_300x300  

(…) A belügyminisztérium a 40 milliós uniós megrendelést több jogi iroda között osztotta szét, beleértve az Ecker – Kán & Partners-t is. Egy másik, 60 milliós megrendelést konzultációs cégek között osztottak szét. A minisztérium így a „jó tanácsokért” cserébe összesen 100 millió eurót fizet.

 

Az Ecker – Kán évente több milliót keres az államnak, hivataloknak, állami cégeknek nyújtott szolgáltatásokon keresztül. Tavaly 4,5 milliós volt a bevételük. 2014-ben 6,8 millió euró, 2010 pedig nagyon sikeres év volt. Akkor az iroda több mint 10 millió eurót keresett.

 

Csak összehasonlításképp, Bžán irodája jóval gyengébb. Az utóbbi évek során 1-5 milliós bevételekkel zártak. Lemaradnak a nyilvános megrendelések számában is. Biztos, hogy Bžán az állami pernél a villamos művek olasz részvényese ellen túlzásokba esett. Amiért kelléképpen megpofozták. Az abszurd 64 millió eurós jutalmát levagdosták. Abszurd 17 millióra.

 

Mindeközben vannak itt erősebb játékosok is, akik évek óta csendben keresne euromilliókat az államnak nyújtott „jogi szolgáltatásokon” keresztül. Nyilvános felháborodás, ellenőrzés, jutalomcsökkentés nélkül….

 

 

(…)

 

Aktuality.sk Komentár Daga Daniša: Ako sa zo štátu vysávajú milióny eur

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!